неділя, 01 лютого 2015 12:14

На Черкащині цукровий завод нардепа екс-регіонала отруює річку нечистотами

На Черкащині цукровий завод нардепа екс-регіонала отруює річку нечистотами

Жителі Тального, що на Черкащині, скаржаться що місцевий цукрозавод систематично отруює річку Тальянку відходами виробництва. Власником заводу є нардеп Геннадій Бобов. Місцева влада та правоохоронні органи на порушення не реагують.

"Учора йшов повз річку й жахнувся. Вода чорна аж із зеленим відтінком. Сморід стоїть неймовірний. Де вони беруть ці відходи, коли сезон давно закінчився?" – розповідає місцевий житель Віктор Красніцький. 

Місцева газета "Поле Честі" пише, що, боячись екологів із організації "Зелений світ", нечистоти із цукрозаводу зливають уночі.
"У Бобова серйозна проблема – нема куди дівати жом. Місцеві сільгоспвиробники навідріз відмовляються його забирати, бо він наскрізь просякнутий хімією. Адже на полях Бобова буряків жодного разу не сапали – бур'яни знищуються гербіцидами. Від такого жому хворіє худоба. Качати гнилу воду у відстійники не хочуть, бо це зайві затрати електрики. То ж Бобов вирішив проблему просто – відходи із жомової ями зливаються просто в річку. В Тальянці риби давно нема. Але через отруєну воду гине риба в Гірському Тікичі, куди впадає Тальянка", – каже редактор видання Валентин Гордєєв.

Місцева влада ніяк не реагує на забруднення.
"Тальянка протікає в 10 метрах від прокуратури, але ніхто пальцем не поворушив аби припинити неподобство", – стверджує Віктор Красніцький.

Кілька попередніх років цукрозавод не працював. У Тальному кажуть, що власник вирішив восени запустити виробництво, бо балотувався до Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині цукровий завод нардепа екс-регіонала отруює річку нечистотами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути