понеділок, 10 квітня 2017 14:23

Мер Полтави не збирається виконувати вимоги активістів

Мер Полтави не збирається виконувати вимоги активістів
Олександр Мамай. Фото:antikor.com.ua

Мер Полтави Олександр Мамай не збирається виконувати вимоги активістів, які заблокували міську раду.

Він заявив, що захоплення державної адміністративної будівлі - кримінальний злочин. Звернувся до правоохоронців, пише "Полтавщина".

"Мені повідомили, що вхід до міської ради заблокований. Я звернувся до поліції та прокуратури області. Місто працює в штатному режимі - працюють школи та лікарні, комунальні служби, я проводитиму з ними наради", - повідомив міський голова журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тітушок у Полтаву прислав депутат із Опоблоку

Після масової бійки з різаниною на вулиці Соборності активісти поселилися в міській раді, створили штаб спротиву. Вимагають від Мамая скликати позачергову сесію, на які піднімуть питання про мораторій на МАФи у Полтаві. Мер до активістів не вийшов жодного разу. Люди просять парламент проголосувати за проведення позачергових виборів міського голови.

"Згідно із законом, я маю скликати наступне засідання сесії не пізніше 27 червня. Тоді поставлю питання про мораторій на МАФи у Полтаві. Це питання одноголосно приймуть. Також є рішення підприємця Віктора Степаненка зупинити будівельні роботи в арці газетного ряду", – додав Мамай.

Під час масової бійки з різаниною постраждали активісти Александр Коба та Дмитро Юденко. Їм нанесли ножові поранення. Патрульний Павло Пипенко має струс головного мозку і відкритий перелом носа. Їх прооперували. Поліція затримала Анатолія Прядка, якого звинувачують у різанині біля арки. Ще одного - Євгена Усенка, шукають. Вони - працівники приватної охоронної фірми з Кременчука. Їх найняли власники забудови.

Зараз ви читаєте новину «Мер Полтави не збирається виконувати вимоги активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути