Ексклюзиви
вівторок, 09 серпня 2022 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль відхрещується від організації псевдореферендумів – ISW

Кремль відхрещується від організації псевдореферендумів – ISW
Гауляйтери посилено готуються до так званих референдумів про приєднання до РФ. Натомість офіційний Кремль не визнає причетності до такого "голосування". Знімок ілюстративний. ФОТО: eastnews.ua

На окупованих територіях півдня росіяни пришвидшують підготовку до так званого референдуму за приєднання до РФ. Посилюють тиск на цивільних.

На захоплених землях агресори залучають до патрулювання мобілізованих злочинців, повідомляють в Інституті вивчення війни – ISW.

"Російські окупаційні сили все частіше демонструють "аморальну поведінку" та жорстокість не тільки по відношенню до українських громадян, які проживають на окупованих територіях, але й проти інших військовослужбовців і навіть командирів. Головне управління військової розвідки України повідомляло, що серед окупантів виникають конфлікти на расовому підґрунті. Зокрема про випадок, коли військовослужбовці РФ застрелили заступника командира чеченської частини в Запоріжжі з етнічних мотивів", – йдеться в доповіді ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Або сила, або фальсифікація: в Запорізькій облраді розповіли, як може пройти "референдум" РФ

Погіршення поведінки аналітики пов'язують із завезенням на окуповані території в'язнів, яких приймають на службу.

"Наприклад, у місті Балаклія Харківської області нещодавно окупаційні війська були "підсилені" батальйоном мобілізованих російських в'язнів. Загальний рівень підготовки нових кадрів лишається на вкрай низькому рівні", – додали в ISW.

Там зазначили, що для пришвидшення псевдореферендуму окупаційна влада намагається різними способами виманити персональні дані в місцевих жителів.

"Зокрема пропонують грошову "допомогу" в розмірі 10 000 рублів в обмін на свої паспортні дані. Проте результати підкупу громадян все ще не дають бажаних результатів", – повідомляють аналітики.

Попри заяви гауляйтерів Херсонщини і Запоріжжя про підготовку до так званих референдумів, офіційний Кремль відхрещується від своєї причетності до такого голосування.

"Дмитро Пєсков заявив, що мешканці Херсонщини та Запоріжжя хочуть провести референдум про приєднання до Росії, та наголосив, що "це не ми проводимо референдум", – йдеться в доповіді Інституту.

Президент Володимир Зеленський попередив, що усі, хто допомагатиме окупантам в підготовці та реалізації псевдореферендумів, будуть притягнуті до відповідальності. А проведення такого "голосування" закриє для Росії шлях до переговорів з Україною та світом.

Окупанти готують псевдореферендуми про приєднання до РФ на окупованих територіях півдня, а також на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Кремль відхрещується від організації псевдореферендумів – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути