неділя, 07 серпня 2022 21:09

"Ситуація дуже важка" – Зеленський звернувся до українців

"Ситуація дуже важка" – Зеленський звернувся до українців
Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні відверто розповів про ситуацію на фронтах в Україні. ФОТО: ОП

Ситуація на Донбасі залишається дуже важкою. Збройні сили України роблять усе можливе, щоб зупинити російський терор і завдати агресорам якнайбільших втрат.

Авдіївка, Піски, Марʼїнка, Бахмутський та інші гарячі напрямки Донеччини – забирають основні зусилля і багато життів, заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні до українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіркова акторка Джессіка Честейн побувала в Зеленського – фото

"Важко й на Харківщині, на півдні нашої країни, де окупанти намагаються сконцентрувати сили. Ключове зараз, як і раніше, – це зброя для нашої оборони, зброя від партнерів. Щодня й без будь-яких пауз працюємо для посилення постачання зброї. Для того, щоб відправляти на передову більш потужні й далекобійні системи", – сказав глава держави.

Він додав, що цього тижня Україна очікує новин від партнерів щодо наступних пакетів підтримки.

Також президент відреагував на все частіші повідомлення про наміри загарбників провести так звані референдуми в окупованих регіонах на півдні України.

"Хочу сказати дуже просту річ: усі, хто допомагатиме окупантам хоч якось реалізувати цей їхній намір, відповідатимуть. Відповідатимуть перед Україною. Позиція нашої держави залишається такою, якою була й раніше: ми нічого свого не віддамо, а якщо окупанти підуть шляхом цих псевдореферендумів, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом, які російській же стороні однозначно будуть потрібні в певний момент", – додав глава держави.

З початку російського вторгнення деокуповано 1060 українських населених пунктів. Абсолютна більшість із них потребують значних відновлювальних робіт, розмінування, будівництва соціальних об'єктів, повідомляв Володимир Зеленський у своєму попередньому вечірньому відеозверненні.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація дуже важка" – Зеленський звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути