Ексклюзиви
вівторок, 09 серпня 2022 04:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Або сила, або фальсифікація: у Запорізькій облраді розповіли, як може пройти "референдум" РФ

Або сила, або фальсифікація: у Запорізькій облраді розповіли, як може пройти "референдум" РФ
Росіяни або фальсифікують результати, або силою змусять місцевих обирати "правильний" варіант. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти у тимчасово захопленій Запорізькій області можуть провести так званий "референдум", але він не буде проходити за Кримським сценарієм.

У Криму легітимності надавало рішення Верховної Ради Автономної Республіки Крим, яке було проведено під дулами автоматів, розповів депутат Запорізької облради Сергій Лишенко в етері "24 каналу".

"На сьогодні день таке рішення відсутнє, адже воно мало бути від Запорізької обласної ради. Але, дякуючи Богу, Балицький і компанія не мають навіть мінімальної необхідної кількості голосів. Тому таких рішень немає й це виключно "ініціатива" знизу", – розповів Лишенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти не можуть зібрати масовку для псевдореферендуму – Гуменюк

"У випадку з Мелітополем та іншими територіями – туди звозять людей з так званих "ЛНР", "ДНР" для того, щоб вони забезпечили проведення референдуму та брали участь у роботі комісії. Місцеве населення не так добре відкликається на ініціативу, як їм (росіянам – Gazeta.ua) би хотілося", – повідомив Лишенко.

Депутат прокоментував і участь колаборантів у псевдореферендумі, адже ті отримали соціальні "ліфти". Та більшість населення не бере участі в заходах від окупантів.

Лишенко додав, що росіяни мають два важелі впливу на місцевих: сила та фальсифікація.

"Насправді неважливо, яка кількість людей прийде на цей референдум, де вони будуть проводити і як вони будуть проводити. Це нелегітимна процедура за відсутності будь-якого контролю. Тому вони намалюють протокол, який їм буде потрібний для того, щоб кричати, що референдум відбувся", – підсумував депутат.

Гауляйтер тимчасово окупованої частини Запорізької області Євген Балицький підписав "розпорядження" про псевдореферендум для "возз'єднання регіону з Росією". Окупант підписав "документ" у рамках форуму "громадського руху" Запорізької області "Ми разом з Росією". Він проходить у тимчасово захопленому Мелітополі.

Зараз ви читаєте новину «Або сила, або фальсифікація: у Запорізькій облраді розповіли, як може пройти "референдум" РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути