середа, 06 липня 2016 15:06

Кернес проти позбавлення Александровської звання почесного громадянина Харкова

Кернес проти позбавлення Александровської звання почесного громадянина Харкова

Харківська міська рада не ухвалюватиме рішення про позбавлення підозрюваної у сепаратизмі екс-нардепа від КПУ Алли Алесандровської звання почесного громадянина Харкова.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, сьогодні мер Харкова Геннадій Кернес категорично відмовився внести до порядку денного сесії міськради питання стосовно одіозної комуністи.

Напередодні за ухвалою суду Александровська була на 2 місяці затримана за підозрою у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність держави, а також у підкупах депутатів місцевих рад.

З ініціативою позбавити почесного звання багаторічного лідера харківських комуністів вистув депутат міськради від "Самопомочі" Іван Ракич, мотивуючи це тим, що Александровська, на його думку, збезчестила це звання.

Ракич зазначив, що Харків - українське місто, а Александровська не є патріотом України, тому вона не може бути почесним мешканцем українського міста.

"Не було такого в нашій практиці, щоб позбавляти звання, - заявив Кернес, коментуючи ініціатиу. - Коли Александровська отримала своє звання, вас на горизонті ще не було. Ви взяли на себе функцію суду?".

"Я просив би вас, - продовжив міський голова, - аби ми чітко розуміли ідею присудження такого високого звання і визнання городянами заслуг. Те, що ви хочете позбавити Александровську звання, - ми за це голосувати не будемо і таке рішення ухвалювати не будемо. Якщо ви закладите таку ініціативу, ви відкриєте ящик Пандори".

При цьому міський голова різко висловився на адресу депутата від "Самопомічі".

"Вам ще далеко до такого звання. Зробіть хоча б трохи з того, що зробила Александровська. А її вину нехай визначають правоохоронні органи, слідство та суд", - сказав Кернес.

Як повідомляла Gazeta.ua, у вівторок, 28 червня 2016 р., у Харкові правоохоронцями був проведений обшук у помешканні Алли Александровської, після чого її було затримано. Представницю забороненої в Україні Комуністичної партії підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України та спробі підкупу депутатів місцевих рад.

Служба безпеки України , у свою чергу, звинуватила Александровську у співпраці зі спецслужбами Росії.

30 червня 2016 р. Київський райсуд Харкова ухвалив рішення про арешт Александровської на 60 діб. Вона була відправлена до СІЗО. Арешт накладено без можливості внести заставу.

Прокуратурою області також оголошено підозру синові Александровської. Нині він переховується в Росії і оголошений у розшук.

За даними прокуратури, вказані особи намагалися вплинути шляхом підкупу на керівництво та депутатів місцевих рад Харківщини. Місцеві обранці за хабар мали ухвалити на сесіях звернення до Верховної ради України та президента України про прийняття змін до Конституції з питань федералізації.

У разі доведення вини, згідно з законом, екс-депутат може отримати до 10 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Кернес проти позбавлення Александровської звання почесного громадянина Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути