Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2018 20:21

Казкові фото передноворічного Львова, які створять святковий настрій
32

Традиційний Різдвяний ярмарок запрацював на проспект Свободи та площі Ринок
Фото: Валерій Шмаков
Цикл святкувань у місті розпочався 18 грудня із запалення головної ялинки
Напередодні свят заклади прикрашають вітрини іграшками, гірляндами і ялинками
Святкова ілюмінація на площі Ринок
Перед входом у мерію встановили інтерактивну Різдвяну шопку

У Львові напередодні новорічно-різдвяних свят заклади прикрашають вітрини іграшками, гірляндами і ялинками. Різдвяні інсталяції стають популярним місцем для селфі у львів'ян та туристів.

Цикл святкувань у місті розпочався 18 грудня із традиційного запалення головної ялинки й передачі пластунами Вифлеємського Вогню Миру. Ялинку, заввишки 20 метрів, подарували мешканці с. Буда Яворівського району. Прикрасили її спеціальною ілюмінацією, без іграшок.

Перед входом у мерію встановили інтерактивну Різдвяну шопку із двометровими дерев'яними фігурами новонародженого Ісуса, Марії, Йосипа й царів. Персонажів вирізьбив з тополі скульптор Антон Лубій, а розмальовували діти зі Львова. Зайти у святкову шопку та зробити фото на пам'ять може кожен охочий.

Традиційний Різдвяний Ярмарок запрацював на проспекті Свободи, площі Ринок, а також вперше і на Сихові. Тут можна скуштувати пампушки, медові солодощі, яблука в карамелі, насолодитися гарячим шоколадом, медовухою та глінтвейном, а також відвідати будинок Святого Миколая. Свої вироби презентують майстри вишивки, гончарства, різьбярства, виробів зі шкіри і бісеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пельмені фрі та камамбер гриль: чим здивували на прифронтовому ярмарку

Для оформлення алеї просп. Свободи використали лемківських павуків, які розробляли майстри з Косова. Півметрові павуки розвішані вздовж алеї на святкових арках і стануть таким собі оберегом усіх заходів та подій.

Під час ярмарку відбуватиметься чимало цікавих заходів: конкурс льодових скульптур, святкова хода звіздарів, а також різдвяний фестиваль.

Увечері, 31 грудня, з 23.00 до 24.00 год, Оперний театр стане незвичним арт-об'єктом. На його фасаді створять 3D-маппінг шоу в супроводі музики гурту "Лірвак".

Днями Львівська залізниця запустила святковий ретро-потяг у складі старовинного паровоза Л-3535. Курсуватиме він із головного вокзалу Львова до станції "Брюховичі". Вагони прикрасили у стилі зимових свят, звучали колядки та святкова музика.

У переддень Різдва, 6 січня, святковий настрій створить щорічна традиція винесення Дідуха, яка супроводжуватиметься колядками. 7 січня Львів привітає з Різдвом співачка Руслана. Концерт відбуватиметься на площі перед Оперним театром.

7-9 січня Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького представить свою програму святкувань "Різдво в Гаю". Можна буде побачити, як у давнину святкували Різдво в українському селі, а також разом поколядувати з вертепами.

Багато заходів відбуватимуться в Обласній філармонії, в театрах. Вогняне та лазерне шоу "Коли ангели спускаються на землю" в дворику Ратуші покаже театр "Воскресіння".

У Львові після вибуху відновив роботу різдвяний ярмарок.

22 грудня у центрі Львова сталася пожежа. У будиночку, де торгували смаженим м'ясом, здетонував газовий балон. Постраждали четверо людей. Троє з них досі перебувають в опіковому відділенні, четвертий - у реанімації. Тоді мерія вирішила закрити ярмарок.

Зараз ви читаєте новину «Казкові фото передноворічного Львова, які створять святковий настрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути