середа, 29 квітня 2020 17:45

Хворого на коронавірус лікували від серцевих болів

Хворого на коронавірус лікували від серцевих болів
7 медиків виявилися інфікованими в Катеринополі

У Катеринополі в 10 осіб виявили коронавірус. Одного з них госпіталізували до Черкас. Інші перебувають вдома на самоізоляції. Всі вони мають легкі симптоми хвороби.

"За повідомленням медиків 67-річний житель Катеринополя працював мотоблоком у себе на городі. Йому допомагали діти з Києва, – каже перший заступник голови Катеринопільської РДА Володимир Коваленко. – Чоловік має хворобу серця, яке в нього заболіло прямо на городі. Діти доправили його до лікарні, поклали в палату. Лікарі лікували саме від серцевих ускладнень. Швидкий тест на коронавірус здав першого ж дня і він був негативний. Однак ми відправили другий тест на Черкаси. Саме він показав позитивний результат. Після цього перевірили лікарів, медичних працівників та інших хворих, які лежали з ним у палаті. Станом на четвер, 23 квітня, інфікованими виявилися 10 осіб. Це медики та інші хворі, які в цей час були в лікарні. Зараз встановлюємо коло осіб, із якими вони спілкувалися".

Лікарі лікували саме від серцевих ускладнень. Швидкий тест на коронавірус здав першого ж дня і він був негативний

Між тим у Катеринополі ходять чутки, що першим хворим виявився лікар-терапевт.
"Я теж чув таку версію, – продовжує Коваленко. – Нібито один із лікарів перебував за кордоном, а потім, не дотримавшись самоізоляції, вийшов на роботу. Згодом лікував чоловіка від проблем із серцем. Зараз цей лікар теж хворий і перебуває вдома, маючи легкі симптоми. Але ця версія неофіційна. Ми ж керуємося тим, що нам кажуть лікарі на засіданні штабу".

Попри велику кількість хворих Катеринопільську лікарню не закривають.
"Лікарі дитячого відділення та відділення гінекології перебувають у двотижневих відпустках, – каже виконувач обов'язків голови РДА. – Хірургічне відділення перенесене до Звенигородки. Терапія працює, бо є кілька хворих у реанімації, яким потрібен догляд і лікування. Допомогу Катеринопільській лікарні надає компанія МХП та місцеві підприємці. Днями вони закупили розчин для дезинфекції і захисні костюми для медиків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У головах наших людей карантин давно закінчився"

Голова Катеринопільської районної ради Віталій Верета теж перебуває вдома. У дні, коли в лікарні лежав перший хворий, він відвідував хворого батька. Тому медики порадили очільнику районної ради самоізолюватися.

Зараз ви читаєте новину «Хворого на коронавірус лікували від серцевих болів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути