вівторок, 23 липня 2019 04:25

Фільм про євреїв виграв міжнародний кіноконкурс

  Іван Орленко отримав одну з перших нагород кінофестивалю – диплом ФІПРЕССІ. Фото: зі сторінки ОМКФ у Фейсбук
Іван Орленко отримав одну з перших нагород кінофестивалю – диплом ФІПРЕССІ. Фото: зі сторінки ОМКФ у Фейсбук

Дебютна короткометражна стрічка режиса із Вінниці Івана Орленка "У нашій синагозі" отримала одну з перших нагород кінофестивалю – диплом ФІПРЕССІ – спеціальну кінематографічну нагороду Міжнародної федерації кінопреси.

Міжнародне журі визнало відео найкращою українською короткометражною стрічкою.

Іван Орленко є не лише режисером, а й автором сценарію цього фільму, який заснував на незавершеному оповіданні Франца Кафки "In unserer Synagoge" ("У нашій синагозі"). Дебютну короткометражну він відзняв у копродукції України (компанія "Tatofilm)" та Франції (компанія "Kinoelektron") за підтримки Держкіно. Це перший український ігровий фільм. До того ж він чорно-білий і знятий мовою ідиш.

Дебютна короткометражка Івана Орленка "У нашій синагозі" потрапила у конкурсну програму "Tampere Film Festival 2019", який відбуватиметься у Фінляндії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екстремальне декольте та сукня-боді: показали найкращі образи українських зірок на Одеському кінофестивалі

Приз ФІПРЕССІ (фр. Prix FIPRESCI) має вигляд диплому з указаним ім'ям режисера та назвою кінофільму. Метою нагороди є розвиток кіномистецтва та заохочення нового й молодого кіно. Вручається диплом на міжнародних кінофестивалях (Європейський кіноприз, Каннський кінофестиваль, Венеційський кінофестиваль тощо), або на кінофестивалях особливого значення. До речі, першим на ОМКФ таку нагороду отримав Олег Сенцов у 2012 році за повнометражний художній фільм "Гамер".

Нагорода ФІПРЕССІ присуджується спеціальним журі, яке складається з 3-9 членів, що обов'язково мають бути з різних країн. Журі на одному кінофестивалі може присудити лише один приз.

Цьогоріч на ОМКФ до складу журі Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI увійшли кінокритики Дмитро Десятерик (Україна), Джованні Вімеркаті (Італія) та Ванда Бенджеллул (Швеція).

Зараз ви читаєте новину «Фільм про євреїв виграв міжнародний кіноконкурс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути