Ексклюзиви
неділя, 01 квітня 2018 16:41

Фестиваль гумору відкрився виставкою карикатур і концертом
37

Глядачі на виставці карикатур "Карлюка"
Фото: Денис Скриль
Роботи єгипетських художників
Біля деяких робіт можна стояти годинами
Карикатура
Карикатура

1 квітня в Полтаві у художньому музею (галереї мистецтв) ім. М.Ярошенка відкрилась Міжнародна виставка карикатур творчого об'єднання "Карлюка". За 18 років проведення ця подія перетворилась на масштабний фестиваль гумору і карикатури.

"Цього року демонструємо 279 робіт. Маємо дві персональні виставки - бельгійського карикатуриста із світовим іменем Константіна Сюннерберга і талановитого українського художника Ігора Лук'янченка. Відкрили презентацію робіт Асоціації карикатуристів Єгипту і Міжнародний конкурс карикатур "Час - гроші 2018. Криптовалюта". Вже маємо чергу із бажаючих виставити свої роботи в наступному році. Додатково запланували розширяти фестиваль і долучати цікаві локації на території Полтавщини. Продовжуємо нести в маси ідею, що гумор розвиває розум і робить людину доброю", - розповів Михайло Шлафер, художник-карикатурист і співзасновник фестивалю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтаві показали 36 карикатур на Путіна.

На виставку прийшло кілька сотень людей різного віку. Карикатури дивляться від декількох секунд до тривалого і детального розляду. Художники із Єгипту розповіли, що вперше в житті побачили сніг.

"Єгипетські художники мали кілька важких пригод, поки добрались до України. Але їх талант і добрий гумор допоміг подолати всі негаразди. Представляємо їх роботи і пам'ятаємо, що саме із Єгипту до цивілізації першими прийшли неперевершені карикатури. Виставка триватиме до 14 квітня і матиме кілька місць проведення. Відкриваємо виставку "Гумор і космос", яка вже третій рік поспіль проходить в музеї космонавтики і авіації ім. Ю. Кондратюка. Глядачам виставки подаруємо музичний концерт, спектакль за творчістю Миколи Гоголя і продовжимо фестиваль гумору", - розповів Володимир Казаневський, український карикатурист і співорганізатор виставки.

15 квітня українські карикатуристи повезуть свої твори до виставкового центру в Каїрі, де продемонструють єгипетським колегам свою творчість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турецькі карикатуристи привезли до Полтави 110 робіт.

Художники уявили російського президента в образі Наполеона, повара, який перемелює м'ясо, двірника, який замітає Україну. Свої роботи привезли 50 художників з України, Європи, 2 - із Росії. Були малюнки Віктора Богорада із Санкт-Перебурга. Він зобразив Путіна у ліжку, якому сниться Україна і він страшно її боїться. За власні позиції його звільнили із видання "Москов.Таймс". На виставку приїхати не зміг.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль гумору відкрився виставкою карикатур і концертом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути