вівторок, 22 серпня 2017 19:06

Для сімей загиблих правоохоронців збудують багатоповерхівку
5

У Вінниці загиблих правоохоронців вшанували мітингом-реквієм
Фото: Тетяна САРАХАН
У Вінниці загиблих правоохоронців вшанували мітингом-реквієм
У Вінниці загиблих правоохоронців вшанували мітингом-реквієм
У Вінниці загиблих правоохоронців вшанували мітингом-реквієм
У Вінниці загиблих правоохоронців вшанували мітингом-реквієм

Для будівництва житлового будинку сім'ям загиблих правоохоронців уже виділили землю у Вінниці.

Про це Gazeta.ua повідомив керівник Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос під час мітингу-реквієм біля пам'ятника правоохоронцям, які загинули під час виконання службових обов'язків.

"Зараз дуже гостро стоїть питання надання житла тим, хто дійсно його потребує. Мова йде не про один десяток сімей. Остання здача будинку була ще в 2011 році. Процес іде, земля виділена, але процедура виділення коштів на будівництво не завершена. Їх будуть перераховувати з державного бюджету", - пояснює Юрій Педос.

Учасники мітингу-реквієму поіменно згадали усіх. Військові тримали у руках їхні фото. Їх вшанували хвилиною мовчання військовим салютом.

"Прикро, що в ці часи війна на Сході триває і гинуть наші побратими. Важливо, щоб кожен, хто несе службу, повертався додому живим та неушкодженим. Щоб після служби були зі своїми родинами в обіймах. На сьогоднішній день ми чітко розумією загрозу, але здатні побороти її. Головне, щоб список загиблих та поранених не поповнювався", - сказав начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На блокпосту помер поліцейський, який пройшов найгарячіші точки АТО

Під час виконання завдань з охорони правопорядку загинули 37 вінницьких правоохоронців. До трагічного списку увійшли імена героїв, які загинули в зоні АТО. Один з них – підполковник міліції Денис Жембровський. Його нагородили посмертно орденом "За мужність" III ступеню.

"Час пройшов, а для мене він досі живий. Здається, зараз відкриє двері і почне з мною говорити. Буквально на днях знайшла подаровану ним листівку. Ттам стільки хороших слів він сказав мені. Отака світла память і залишиться до кінця життя", - сказала матір загиблого.

33-річний майор Денис Жембровський загинув під час обстрілу бойовиками у Краматорську 10 лютого. Від прямого попадання осколку снаряду йому відірвало голову. Ще двоє міліціонерів отримали поранення.

Денис Жембровський з дружиною Світланою жили у райцентрі Тиврів. Її батько побудував для них будинок. Подружжя планувало дітей.

Зараз ви читаєте новину «Для сімей загиблих правоохоронців збудують багатоповерхівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути