пʼятниця, 13 лютого 2015 18:46

У Вінниці попрощалися з міліціонером Денисом Жембровським
6

Фото: Тетяна Сарахан

 

Сьогодні, вінничани провели в останню дорогу 33-річного майора Дениса Жембровського. Міліціонер загинув під час обстрілу бойовиками у Краматорську десятого лютого. Від прямого попадання осколку снаряду йому відірвало голову. Ще двоє міліціонерів отримали поранення.

Прощання проходило у вінницькому концертному залі "Плеяда" під гімн України. Прийшли близько трьох тисяч людей.

"Ми втратили дуже хорошу людину. Як підлеглий, виконував всі мої доручення. Не було такого, що він того не хоче чи не буде робити. Перший приїздив на роботу і останній з неї їхав додому. Цінував його за безконфліктність і врівноваженість, - каже керівник дільничних інспекторів обласної міліції Ігор Слободянюк. - Один з перших захотів їхати на Схід. В травні служив на блокпосту у місті Ізюм Харківської області. Цього разу місяць охороняв важливі об'єкти у Краматорську".

Денис Жембровський з дружиною Світланою жили у райцентрі Тиврів. Її батько побудував для них будинок. Подружжя планувало дітей.

"Денис — золота дитина. Не цурався роботи. Приїде, картоплю викопає, а весною посадить. Корови пас. Востаннє бачив його на Різдво. Так просили його більше не їхати на той Донбас, а він не слухав. Казав, як і всі: "хто поїде, як не я". Цього дня мав приїхати додому. А тепер дивлюсь на нього у труні. Йому голову пришили, то вирішили прощатися з ним у відкритій труні" — згадує тесть загиблого Григорій Голосний. Плаче, сльози витирає шапкою.

Денис Жембровський прослужив у міліції 13 років. Починав працювати дільничним інспектором. Пізніше — на різних посадах міліції громадської безпеки. Востаннє працював інспектором з особливих доручень відділу дільничних інспекторів обласної міліції.

Загиблого поховали на Алеї Слави вінницького центрального міського кладовища. Його родині обіцяють допомогти обласні чиновники.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці попрощалися з міліціонером Денисом Жембровським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути