Ексклюзиви
середа, 22 листопада 2017 10:14

Депутат побив жінку-патрульну

Депутат побив жінку-патрульну
Олександр Башта схопив поліцейську за волосся і зірвав нагрудний знак. Фото: Олександр Башта (facebook.com obashta)

Депутат Тернопільської облради побив жінку-поліцейську, повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції області. Повідомлення про порушення правил дорожнього руху надійшло патрульним поліцейським Тернополя 21 листопада о 16:50.

На вулиці Замковій водій автомобіля Daewoo Lanos припаркував власне авто з порушенням правил дорожнього руху. Викликав поліцію депутат Тернопільської обласної ради від фракції "Свобода" Олександр Башта.

"До приїзду поліції, порушник покинув місце зупинки, а заявник безпідставно почав поводити себе агресивно та неадекватно.Чоловік на інвалідному візку не реагував на зауваження людей у формі, а потім напав на поліцейських, – каже командир роти патрульної поліції №4 Юрій Гоїк. – Зірвав жетон та вихопив рацію в поліцейської. Патрульні намагалися його заспокоїти. Чоловік пообіцяв вести себе адекватно. Проте, коли патрульні пустили його руки, він схопив дівчину-поліцейську за волосся, а після цього впав з інвалідного візка, потягнувши її за собою та пошкодивши мобільний телефон інспектора".

Поліцейські за медичною допомогою звернулися до лікарні. У патрульного закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій нижньої щелепи. У дівчини-поліцейського закрита черепно-мозкова травма, забій м'яких тканин волосистих частин голови та струс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат влаштував розправу над школярем

Справу збираються розслідувати за статтею "погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу". Санкція статті – виправні роботи на строк до двох років або арешт на півроку, або обмеження чи позбавлення волі на три роки.

Чиновник розповів свою версію подій місцевому виданню "Провсе". Сказав, що приїхав до пенсійного фонду. На парковці для інвалідів місце зайняла машина таксі. Він почав спілкуватися з таксистом, але той відмовився припаркуватися на іншому місці. Депутат викликав поліцію. Але поки копи прийшли, таксист втік. Під час спілкування з правоохоронцями "сталася суперечка – "слово за слово".

6 років тому інвалід Олександр Башта випробував нову модель літака.

У липні 2017 депутат у зверненні до голови ОДА висловив своє бажання очолити патрульну поліцію. Згідно з цим зверненням, у депутата Башти є відповідна вища освіта для того, щоб очолювати таке управління, а також є велике бажання працювати.

Зараз ви читаєте новину «Депутат побив жінку-патрульну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути