вівторок, 25 січня 2022 23:17

Безлад та розруха: у Харкові оглянули бомбосховища
15

У Харкові стан деяких бомбосховищ залишає бажати кращого. Але місцева влада стверджує, що процес розчищення та підготовки укриттів триває.

У житлових будинках міста розміщені близько 4,2 тис. найпростіших укриттів. Вони розраховані на перебування людей від 1 до 4 год., повідомила пресслужба Харківської міськради.

Фото: city.kharkov.ua

"Іде процес розчищення і підготовки найпростіших укриттів – підвальних приміщень. Останнім часом ця робота активізувалася", – заявив заступник начальника управління Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Віктор Широкий.

За його словами, у Харкові є ще понад 300 захисних споруд цивільного захисту – це прості й протирадіаційні укриття. Вони призначені для персоналу підприємств, які продовжують роботу в особливий період. Також є споруди подвійного призначення-метрополітен, підземні паркінги та переходи, де можна сховатися під час надзвичайних ситуацій.

"Усього в укриттях всіх типів може розміститися понад 1,5 млн жителів міста", – додали в мерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де ховатися у разі нападу Росії

На Харківщині перебувають на обліку понад 1000 захисних споруд. 80% з них "готові до використання", заявив директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОДА Іван Сокол, передає "Суспільне".

"В цілому кількість укриттів забезпечує потребу регіону, але проводимо роботу з відкриття нових. За законодавством споруди повинні проходити перевірку раз на рік. Ми посилили підхід для перевірки. Зараз проводиться позачергова інвентаризація захисних споруд, перевіряється стан готовності, розробляються плани щодо збільшення захисних споруд", - повідомив Сокол.

Президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю американському виданню The Washington Post, у якому заявив, що Росія може окупувати Харків. Також сказав, що Захід має запровадити превентивні санкції проти РФ до можливого початку масштабної воєнної агресії.

Мер Харкова Ігор Терехов згодом заявив, що Харків був і буде українським, і що на захист свого міста стануть не лише харків'яни, а й усі українці.

Зараз ви читаєте новину «Безлад та розруха: у Харкові оглянули бомбосховища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути