вівторок, 15 квітня 2014 01:19

Активіст розповів про страшні подробиці нападу "орлів" Авакова на харківській трасі

Активіст розповів про страшні подробиці нападу "орлів" Авакова на харківській трасі
Сергій Бондар

Активістів, які їхали на суботній марш єдності до Харкова, били спецпризначенці "Сокола" та "Беркуту". Від їхніх дій постраждали щонайменше 100 людей.

Про це в ефірі "Громадського ТБ" заявив один із потерпілих, "свободівець" Сергій Бондар.

Бондар, зокрема, розповів, що на кордоні Полтавської та Харківської областей мікроавтобус, в якому він їхав, потрапив у міліцейську засідку.

За словами громадського діяча, їхню автівку оточили озброєні силовики.

"Там були і представники "Сокола", і люди у формі "Беркуту", і представники СБУ, і місцеві слідчі. Неподалік від блокпосту стояли бронетранспортери, лежали напоготові снайпери", - наголосив активіст.

Він зазначив, що було багато розбитих машин.

"Людей витягали через вікна, били, розрізали одяг, забирали документи і посвідчення. Коли не вистачало наручників, руки їм зв'язували скотчем. Особисті речі – все забрали, у мене вижив виключно ремінь", - уточнив Бондар.

За його підрахунками, на цьому блокпосту постраждали 50 київських, 30 харківських активістів та журналістів, а також багато випадкових людей, які їхали на маршрутках та приватних авто.

Більше того, громадський діяч розповів, що міліція не просто била людей, а й грабувала їх, забираючи гроші, годинники, обручки тощо.

"Потрібно вимагати трибуналу над міністром Аваковим та його підлеглими. Він особисто видає злочинні накази про утиск політично активних громадян, котрі здатні протидіяти новій умовно демократичній владі", - резюмував Бондар.

Зараз ви читаєте новину «Активіст розповів про страшні подробиці нападу "орлів" Авакова на харківській трасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути