вівторок, 21 серпня 2018 04:10

Як заманюють лікарів у села

Автор: zhdanivska-gromada
  Вінниччина: як зацікавлюють лікарів працювати у Дашівській ОТГ
Вінниччина: як зацікавлюють лікарів працювати у Дашівській ОТГ

На Вінниччині у Дашівській об'єднаній територіальній громаді придумали, як зацікавлювати лікарів вузьких спеціальностей роботою у місцевій лікарні, яка після об'єднання відділилась від районної.

Їм пропонують не лише потрійний оклад при працевлаштуванні, а й подвоюють його щомісяця. Також їм купують житло.

"Тільки-що купили молодому лікарю-терапевту нову 2-кімнатну квартиру за 190 тисяч гривень. Але поки що він живе в орендованій квартирі. За неї платимо ми. Вдалося з господарями домовитися про бартер аби не витрачати бюджетні кошти. Їм купуємо дрова", - говорить Дашівський селищний голова Сергій Тітаренко.

Автор: Тетяна САРАХАН
  Сергій Тітаренко: нових лікарів зацікавлюємо потрійним окладом при працевлаштуванні, подвоюємо його щомісяця. Також купуємо житло.
Сергій Тітаренко: нових лікарів зацікавлюємо потрійним окладом при працевлаштуванні, подвоюємо його щомісяця. Також купуємо житло.

Зараз лікарні потрібен офтальмолог, хірург та невропатолог. З ними укладають контракт на 9 років. Оголошення про пошук лікарів розвішують усюди. Зокрема на сайтах по пошуку роботи.

Лікарнею опікується Дашівська ОТГ, яка взяла її на баланс. Створили програму підтримки медицини.

"До цього часу головна проблема – що в селах нема лікарів. Якщо хтось і працює, то пенсійного віку. Таким чином нам потрібні нові вливання. Вже прийшов гінеколог, але він приїжджає на роботу", - додає Тітаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблема - не в зарплаті: пояснили, чому виник дефіцит кондукторів

В Україні мінімальна зарплата становить 3723 грн. Станом на червень у середньому українці отримували 9141 грн щомісяця. Гарну зарплату пропонують бізнес-аналітику.

Співробітнику компанія обіцяє зарплату 84 тис. грн. Роботодавець шукає фахівця з досвідом роботи понад 3 роки бажано в сфері ритейлу. Він повинен досконало володіти англійською. Компанія пропонує довгостроковий контракт, гнучкі робочі години, медстраховку, безкоштовні курси англійської, снеки, чай і каву.

Зараз ви читаєте новину «Як заманюють лікарів у села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути