вівторок, 29 грудня 2020 23:14

Як прикрасили Львів напередодні Нового року: казкові фото
26

Цьогоріч Різдво у Львові буде відбуватись в адаптованому до карантинних норм форматі
Фото: Валерій Шмаков
Різдвяна шопка на пл. Ринок
Різдвяний ярмарок на пл. Ринок
Вітрини магазинів і ресторанів прикрасили іграшками, гірляндами і ялинками
Аніматори у костюмах Санта Клауса і Святого Миколая біля головної ялинки Львова

Напередодні новорічно-різдвяних свят центр Львова прикрасили святковою ілюмінацією, а вітрини магазинів і ресторанів - іграшками, гірляндами і ялинками.

Цьогоріч Різдво у Львові буде відбуватись в адаптованому до карантинних норм форматі. Місто відмовиться від проведення великих заходів. Заради збереження традицій планується проведення тематичних вистав, концертів та вертепів.

Зокрема, перед входом в Ратушу встановили авторську інтерактивну різдвяну шопку. Інсталяція зображує сцену народження Ісуса Христа. ЇЇ зробив торік скульптор Антон Лубій. П'ять двометрових фігур біблійних персонажів, вирізьблених із тополі, розмальовували діти. Зайти всередину, роздивитись чи зробити фото можуть усі охочі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відьомський капелюх та "очі диявола" - чим вражали цьогорічні святкові ялинки

В останні дні 2020 року Львівська національна філармонія імені М. Скорика запрошує на святкові концерти. Лунатимуть різдвяні мелодії пісень, колядок, вальси Штрауса та класична музика, приурочена Різдву.

Також, 6 січня на пл. Яворського за участі хору "Гомін" відбудеться традиційне встановлення Дідуха. У Шевченківському гаю проведуть "Різдво в Гаю".

Поряд із міською ялинкою, а також на пл. Ринок та пл. Коліївщини почали працювати різдвяні ярмарки. Через карантинні обмеження будиночків втричі менше, ніж минулого року. Між ними є невелика відстань. Тут можна скуштувати вуличної їжі, гарячих напоїв, солодощів та придбати український традиційний одяг. Цьогоріч акцент зробили на продажі сувенірів, аби кожен міг створити святкову атмосферу вдома.

Також із фонтану біля Оперного театру, який щодня грає класичну музику, почали лунати колядки. Тут їх можна буде послухати впродовж всього періоду новорічно-різдвяних свят.

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав мешканців міста не брати участі у масових заходах, а святкувати вдома.

"Львів готується до святкування Різдва в особливих умовах. Цьогоріч воно вперше проводитиметься не так, як завжди. Будуть здійснюватися особливі заходи безпеки через карантинні обмеження. Однак ми розуміємо, що цей різдвяний період має традиції, і їх буде збережено. Акцент буде на проведенні менших заходів, невеликих локаціях, які все одно дадуть змогу людям відчути дух Різдва", — наголошує заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Моніторингові групи щодня проводять рейди для перевірки закладів харчування та міського транспорту на дотримання карантинних заходів.

Загальноміську ялинку Львова урочисто засвітили 18 грудня, напередодні Дня св. Миколая. Цьогорічне новорічне дерево привезли з Дрогобицького лісництва.

Зараз ви читаєте новину «Як прикрасили Львів напередодні Нового року: казкові фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути