середа, 18 вересня 2019 22:00

820 подій, 1000 учасників та 40 локацій - стартував 26 Book Forum
22

Стартував 26 Book Forum.
Фото: Валерій Шмаков
Стартував 26 Book Forum.
Стартував 26 Book Forum.
Брати Капранови
Стартував 26 Book Forum.

18 вересня у Львові стартувала найбільша книжкова подія України 26 Book Forum.

Цьогоріч фестиваль представить понад 800 подій у 30-ти локаціях Львова. Участь у Форумі приймуть 1000 учасників.

"Це автори, видавці, ілюстратори, перекладачі, журналісти, культурні менеджери, активісти та спікери. Цьогоріч майже сотня авторів приїдуть до нас за кордону. Це ті імена, про які я думати боялась рік тому. Арундаті Рой - індійська екофеміністська письменниця, активістка з питань соціальної справедливості та економічної нерівності. Азербайджанський письменник та журналіст Єльчин Сафарлі, лауреат міжнародних премій. Мар'ям Петросян - вірменська письменниця, яка працює у жанрі магічного реалізму. Входить у топ-10 опозиційних до влади Кремля російськомовних письменників. І звісно, найважливіший та найочікуваніший гість, про присутність якого на Форумі ми не моглий мріяти 10 днів тому - Олег Сенцов",- розповідає організаторка Софія Челяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава з канабісом, чемпіонат бариста та мистецтво помелу кави: триває Lviv Coffee Festival

"Вперше я буду спостерігати за Book Forum ззовні, а не з середи, але переконала, що всі ті цінності, які були закладені мною впродовж 25 років будуть зберігатися завжди. Це — свобода, гуманізм, толерантність. Команда працює над розвитком книжкового ринку, розвитком людського капіталу завдяки всьому тому¸ що роблять видавці, автори і бібліотекарі. Дуже радію, що цю ініціативу кожного року підтримує все більше і більше людейʺ, — зазначила засновниця Book Forum, директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

Автор: Анна-Лілія КОКОРА
  Засновниця Book Forum, директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.
Засновниця Book Forum, директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

Зокрема рамках цьогорічного Форуму відбудеться презентація короткого списку Премії Міста літератури ЮНЕСКО 2019, друга після Шевченківської літературної премії в Україні. Вона присуджується авторові або перекладачеві за оригінальний або перекладний художній твір, який вперше опублікований українською мовою у попередньому році. Заснована Львівською міськрадою минулого року.

"У 2015-му Львів отримав дуже важливий статус Міста літератури ЮНЕСКО. У великій мірі він отримав цей статус завдяки Форуму видавців. В рамках цього статусу у цьогорічному Book Forum будуть представлені 5 міст літератури ЮНЕСКО. Це будуть 3 міста з Великобританії, одне із них у Шотландії, одне з Польщі, ще одне Німеччини. Таким чином вибудовується дуже сильна мережа, яка має вкрай важливе значення. Премію, розміром у 150 тисяч гривень, найбільшу міську літературну премію вручатимемо вже цієї осені. А короткий список претендентів, які будуть змагатися за премію оголосимо у цю неділю, в останній день Book Forum", - зазначив заступник голови Львова Андрій Москаленко.

Цьогоріч 26 Book Forum триватиме із 18 по 22 вересня. Організатори - ГО ʺФорум видавцівʺ, Український інститут книги, Львівська міськрада, Львівська облрада, Львівська облдержадміністрація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація. Форум підтримує Українського культурний фонд.

20 вересня у Львівському театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться музично-поетично симфо арт-концерт "Чубай. Україна. Любов", а також презентація нового проекту та альбому-книжки Соломії Чубай POETY.

Зараз ви читаєте новину «820 подій, 1000 учасників та 40 локацій - стартував 26 Book Forum». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути