середа, 11 вересня 2019 14:36

У Львові святкуватимуть 70-ліття від дня народження поета Грицька Чубая

У Львові святкуватимуть 70-ліття від дня народження поета Грицька Чубая
У Львові презентують грандіозний проект до Дня народження Грицька Чубая.

20 вересня у Львівському театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться музично-поетично симфо арт-концерт "Чубай. Україна. Любов", а також презентація нового проекту та альбому-книжки Соломії Чубай POETY.

Захід присвячений 70-літтю від дня народження культового поета Грицька Чубая.

Соломія Чубай, донька поета, співатиме разом із Віктором Морозовим, Сергієм Жаданом та Ігорем Гнидином у супроводі гуртів "Джалапіта", Rockoko та Академічного симфонічного оркестру INSO-Lviv.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У музеї під відкритим небом відреставрували цінний експонат

"Я б сказала, що проект "Чубай. Україна. Любов POETY" трансформує простір, відроджує пам'ять та усучаснює. У концерті та альбомі: Стус, Чубай, Тичина, Леся Українка, Вінграновський. Молоді, круті, вони мріють, вони кохають та їх доповнюють наші сучасники: Білоцерківець, Савка, Кіяновська, Іздрик, Жадан наче продовжують світові говорити, що ми українці ми - неймовірні, ми- геніальні!" - зазначила Соломія Чубай.

Альбом POETY писався у 3 містах: Львів,Івано-Франківськ і Харків. Зводився у Кореї. Книжечка до альбому створювалася дизайнером із Черкас, переклад у Китаї, а редагувалося все у Фладельфії.

Екслюзивні примірники будуть лишень на концерті 20 вересня у театрі Заньковецької. Спеціальними гостями арт-концерту будуть Юрій Винничук, Юрій Андрухович, Мар'яна Савка. Відеоарт - Олексій Хорошко (Луганськ), ведуча – Тетяна Пилипець.

6−8 вересня у Львові пройшли Дні європейської спадщини. Гості та львів'яни побачили маловідомі об'єкти міста або такі, що зазвичай закриті для відвідувачів. Захід привернув увагу до культурної спадщини та розвитку сучасного суспільства.

Зараз ви читаєте новину «У Львові святкуватимуть 70-ліття від дня народження поета Грицька Чубая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути