субота, 14 вересня 2019 15:37

Кава з канабісом, чемпіонат бариста та мистецтво помелу кави: триває Lviv Coffee Festival
13

Найкращим бариста турніру став киянин Євгеній Мельников.
Фото: Ольга Васькыв
Найкращим бариста турніру став киянин Євгеній Мельников.
Найкращим бариста турніру став киянин Євгеній Мельников.
Найкращим бариста турніру став киянин Євгеній Мельников.
Найкращим бариста турніру став киянин Євгеній Мельников.

Lviv Coffee Festival 2019 проходить 12-15 вересня у Львові. Фестиваль вперше проводять на новій локації – Lem Station у колишньому трамвайному депо у Львові. Цього року на фестивалі запровадили Coffee Academy, де можна послухати про мистецтво помелу кави, та Coffee Talks, де говорять на різні актуальні теми. Також впродовж фестивалю традиційно відбуваються чемпіонати, частування, ярмарок та виставки.

13 вересня відбувся Чемпіонат серед бариста Kulchytsky Coffee Cup. Найкращі бариста країни змагалися за звання переможця. У фінал турніру, що традиційно проводиться в межах Lviv Coffee Festival, вийшли Орест Чорнодолюк, Едуард Маслак, Галина Меженська, Юлія Кутікова, Павло Котилюк, Євгеній Мельников. Найкращим бариста турніру став киянин Євгеній Мельников. Він отримав 10 000 гривень, призи від спонсорів та представлятиме країну на міжнародних чемпіонатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі кави у Львові назвали ідеальний рецепт найсмачнішого напою

На фестивалі представили нові сорти кави, наприклад, кава з канабісом, сучасні машини для заварювання кави, десерти та спеції до кави. Кавовий фестиваль відбувається в 13 раз. Змінив кілька локацій. Багато туристів з України та інших міст спеціально з'їжджаються до міста саме на цей захід. У неділю в рамках Кавовового туру оберуть та оголосять найкращу кав'ярню Львова.

Баріста Вадим Грановський навчив львів'ян правильно готувати ідеальну каву та поділився рецептами. "Для приготування кави у джезві, або турці треба обрати мідну, срібну або глиняну посудину. Найкраще брати арабіку середнього просмажування, молоти її перед приготуванням. Оптимальна пропорція - 6 грам кави на 100 грам води. Вода для кави повинна бути чистою і без домішок. Найголовніше - не доводити напій до кипіння, бо буде гірким. Додавати лише тростинний цукор та різноманітні приправи: кардамон, імбир, аніс, кориця, гвоздика та інші", - каже баріста.

Зараз ви читаєте новину «Кава з канабісом, чемпіонат бариста та мистецтво помелу кави: триває Lviv Coffee Festival». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути