четвер, 18 липня 2019 18:10

В Іллінцях перенесли пам'ятник Тарасу Шевченку

В Іллінцях перенесли пам'ятник Тарасу Шевченку
На Іллінеччині зі села Борисівка в Іллінці перенесли пам'ятник Тарасу Шевченку. Фото www.vin.gov.ua

18 липня в Іллінецькій міській об'єднаній територіальній громаді за участю голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулося відкриття пам'ятника Тарасу Шевченку. Про це повідомили на офіційному сайті Вінницької обласної державної адміністрації.

Ініціатором встановлення пам'ятника виступив Іллінецький міський голова Володимир Ящук, який на початку урочистостей привітав громаду із встановленням пам'ятника Кобзареві та подякував всім, хто підтримав та долучився до цієї ініціативи.

"У першу чергу хочу наголосити, що, завдячуючи реформі децентралізації, ми змогли зробити все те, що сьогодні є в нашій громаді, зокрема і цей пам'ятник. Адже без фінансового вливання, яке отримала наша громада зі впровадженням децентралізації, ми не зробили б нічого, а наразі розвиваємо та розбудовуємо нашу громаду і територію. Сьогодні дійсно важливий день, який ввійде в історію нашої громади, тож вітаю всіх із цим святом, миру і добробуту нашій Україні", – сказав Володимир Миколайович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотозони у Іллінцях

Сам пам'ятник перенесено, після погодження з громадою, з приміського села Борисівка до центру міста Іллінці та проведено його реставрацію. Також за рахунок бюджетних коштів громади частково проведено реконструкцію площі, яку по завершенню її оновлення буде названо на честь Кобзаря – площа імені Тараса Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «В Іллінцях перенесли пам'ятник Тарасу Шевченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають