Ексклюзиви
неділя, 03 березня 2019 22:36

Послуга "Муніципальна няня" доступна сім'ям із дітьми до трьох років

— Чула, що за послуги няні держава повертатиме гроші. Думаю цим скористатися. Бо зараз, коли треба відійти у справах, то залишаю однорічну доньку з сусідкою. Плачу по 50 гривень за годину. Що потрібно зробити, аби мені повернули ці витрати? — запитує гайсинчанка Наталя Сокольвак, 29 років

Вид соціальної допомоги "Муніципальна няня" з'явився цьогоріч. Послуга доступна сім'ям із дітьми до трьох років.

— Така родина має право щомісяця отримувати 1626 гривень на відшкодування витрат на послуги няні, — говорить 46-річна Олена Бессараб, начальниця відділу контролю та виплати адресних грошових допомог управління соціальної та молодіжної політики Гайсинської райдержадміністрації. — Батькам потрібно обрати няню та підписати з нею договір. Його копію і від­ксерене свідоцтво про народження дитини, паспорти батьків і документи про оплату послуг няні (це може бути розрахункова квитанція. — Газета) потрібно подати до управління соцзахисту. Слід написати заяву про надання допомоги. У подальшому звітувати про оплату послуг няні необхідно щомісяця, до п'ятого числа. Виплата на дитину у 860 гривень теж залишається.

Няням у свою чергу потрібно зареєструватися фізичною або юридичною особою-підприємцем, яка надає послуги з догляду за дітьми. Щомісяця повинна сплачувати податок — єдиний соціальний внесок.

Працювати нянею вигідно людям, у яких не вистачає страхового стажу до пенсії. Якщо працює неповний день, то може укладати договір з іще однією сім'єю. У свою чергу сім'ї, в яких двоє дітей, можуть оформити два договори про догляд за ними. Отримуватимуть кошти на кожну угоду.

Матері при оформленні послуг няні не обов'язково виходити на роботу.

Зараз ви читаєте новину «Послуга "Муніципальна няня" доступна сім'ям із дітьми до трьох років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають