неділя, 30 грудня 2018 23:51

Ввели штрафи за цькування в школах

Верховна Рада ввела штрафи за цькування в школі. Ними каратимуть учнів, а також учителів, директорів шкіл — за бездіяльність.

За винуватців віком до 16 років штраф заплатять батьки — від 850 до 1,7 тис. грн. За повторне цькування або групою осіб — до 3,4 тис. грн.

— Добитися правди буває складно. Школи часто приховують факти булінгу. Так захищають свою репутацію, — говорить юрист Антон Зубков, 43 роки. — Довести, що дитину цькують, можна за допомогою свідчень батьків, учнів, учителів. Доказом можуть стати й тілесні ушкодження. Коли постраждала сім'я подає заяву в правоохоронні органи, слідчий має зібрати потрібні дані.

У законі булінг визначають як дії учасників освітнього процесу з психологічного, фізичного, економічного, сексуального насильства. Майже чверть українських школярів вважають себе жертвами знущань. Близько 40% із них не розповідають про це батькам, за даними опитувань. 44% із тих, хто спостерігав, як знущаються над однолітками, не реагували через страх.

Зараз ви читаєте новину «Ввели штрафи за цькування в школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають