субота, 14 вересня 2019 13:00

Вовки нападають на село

Село Нагоряни Могилів-Подільского району Вінницької області атакують вовки. Нападають на людей, роздирають домашню худобу і птицю.

— Не мають страху, — каже фермер 57-річний Микола Бондаревський із Нагорян. — Удень спокійно заходять на людські подвiр'я. Я тримаю близько сотні кіз. За останні два роки вовки роздерли 25 тварин. Нещодавно їду у Вінницю у справах. На виїзді з села бачу вовка. Спокійно перебігає дорогу й біжить далі. Великий, сірий, мохнатий. Як вернувся додому — в кущах знайшов козу з роздертою шиєю.

— Торік голова району Володимир Сірант вислухав, зрозумів, — продовжує. — Доручив поліції посилити заходи. Товариство мисливців і рибалок створило бригаду. 100 чоловік ходили по лісу, ярах і полях навколо села. Підстрелили чотирьох вовків.

— Мені премію дали, — говорить лісник 29-річний ­Станіслав Гуліч. Живе у сусідньому селі Хоньківці. — За двох убитих вовків — 1600 гривень. Але спочатку довелося здирати шкуру й здавати на експертизу. Перевіряли, чи не собача.

Місцеві припускають, що вовки спарувалися з місцевими бродячими псами. Потомство має ознаки вовка й собаки.

— Полюють удень і тільки в теплу пору, — каже староста села Козлів 49-річний Микола Сафтюк. — Ми збирали лісників, єгерів, фермерів. Вирішували, що робити.

Зараз ви читаєте новину «Вовки нападають на село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають