вівторок, 21 травня 2019 14:31

Жорстоко побили адвоката

Жорстоко побили адвоката
У комітеті захисту прав адвокатів створили групу для надання допомоги колезі. Фото: PMG.ua

20 травня невідомі чоловіки напали на адвоката Олексія Несвітайла під час виконання професійних обов'язків.

Адвокату завдали численні тілесні ушкодження, зламали щелепу, вибили зуби, знищили особисте майно, повідомляє kievvlast.com.ua.

"Відомо, що Олексій надавав правову допомогу. На об'єкті, куди він приїхав, перебувала група молодих людей (7-8 чоловік), між ними відбулася розмова, в результаті якої на правозахисника накинулись і почали бити. Наскільки я розумію, били кастетами. Адвокат подав заяву в поліцію, також заяву написана дружина потерпілого. Протягом 24 годин правоохоронці ухвалять рішення щодо внесення відомостей до ЕРДР. Після цього вони повинні почати досудове розслідування. Вчора ми неодноразово дзвонили на "гарячу лінію" 102, але поліція так і не виїхала на місце події", - говорить голова комітету захисту професійних прав адвокатів та реалізації гарантій адвокатської діяльності Ради адвокатів Київської області Віталій Наум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Харкові: адвокати оцінили нову позицію Зайцевої

Подію взяв під контроль голова Ради Київської області Петро Бойко. Він висловив обурення з приводу відсутності адекватної та миттєвої реакції правоохоронців на такі свавільні дії проти адвокатів.

Українського політв'язня Олександра Шумкова побили співробітники СІЗО-1 у російському місті Твер та в колонії №4 у місті Торжок. Співробітники СІЗО вивели його з камери до душової та побили згорнутим у рулон гумовим килимком, завдавши не менше 15 ударів по ногах і спині.

Зараз ви читаєте новину «Жорстоко побили адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають