пʼятниця, 26 квітня 2019 16:51

"За убитих "беркутівців": політв'язня Шумкова побили тюремники

"За убитих "беркутівців": політв'язня Шумкова побили тюремники
Український солдат Олександр Шумков, засуджений в Росії до 4 років загального режиму у справі "Правого сектора", був побитий співробітниками СІЗО-1 в Твері і в колонії №4 в Торжку РФ / фото: newscity.in.ua

Українського політв'язня Олександра Шумкова побили співробітники СІЗО-1 у російському місті Твер та в колонії №4 у місті Торжок.

Про це він повідомив адвокату Роману Лизлову, який відвідав його 23 квітня, пишуть "Грани.ру".

Як розповів Шумков, 24 березня співробітники СІЗО вивели його з камери до душової та побили згорнутим у рулон гумовим килимком, завдавши не менше 15 ударів по ногах і спині.

Шумков пояснив, що відчував сильний біль після побиття, але не звертався по медичну допомогу, бо боявся подальшої розправи.

Із 22 березня по 2 квітня його тримали в камері площею 12 кв. м із 5 іншими арештантами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, куди росіяни перевезли викраденого Шумкова

"У приміщенні було нічим дихати, на стінах і стелі була цвіль, був різкий запах вогкості", - описує Шумков умови в камері.

4 квітня після прибуття до колонії міста Торжок Шумкова побили ще раз. В одному з приміщень адміністрації установи тюремник завдав йому не менше 5 ударів палицею по ногах. При цьому говорив українцеві: "На, отримуй, це тобі за убитих співробітників "Беркуту" на Майдані".

4 роки колонії — вирок російського суду українському політв'язню 29-річному Олександру Шумкову. Севський районний суд Брянської області РФ засудив його за участь у забороненій у Росії організації "Правий сектор" 4 грудня цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «"За убитих "беркутівців": політв'язня Шумкова побили тюремники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути