Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2019 10:20

У Котелевському районі поліція попередила викрадення газоконденсату на півмільйона гривень

У Котелевському районі поліція попередила викрадення газоконденсату на півмільйона гривень
У Котелевському районі Полтавщини припинили спробу викрадення газоконденсату. Фото: np.pl.ua

На спробі викрадення 35 тис. л газоконденсату з газопроводу в Котелевському районі Полтавської області затримали мешканця Сумщини.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Полтавської області.

Встановлено, що 47-річний житель Охтирського району Сумської області пошкодив магістральний газоконденсатопровід в лісосмузі поблизу сіл Милорадове та Козлівщина Котелевського району. Прокуратура довела, що він намагався викрасти майже 35 тис. л газового конденсату на загальну суму близько півмільйона гривень. Злочин вчинила група осіб за попередньою змовою.

Правоохоронці не дали змоги завершити злочин та затримали підозрюваного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схопили за руку крадіїв газоконденсату

Обвинувальний акт прокуратура скерувала до суду. Кваліфікують злочин як пошкодження магістральних газоконденсатопроводів, а також незаконне втручання в роботу технологічного обладнання, якщо ці дії призвели до порушення нормальної роботи зазначених трубопроводів, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Також в обвинувальному акті покуратура посилається на статтю Кримінального кодексу України, яка описує незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, і вчинене у великих розмірах.

Нафтогаз представив нову стратегію видобутку газу в Україні. Тепер компанія оцінюватиме успішність виконання програми не у кубометрах блакитного палива, а у фінансовому результаті.

Зараз ви читаєте новину «У Котелевському районі поліція попередила викрадення газоконденсату на півмільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають