вівторок, 04 червня 2019 14:10

ТОВ "Даніком Груп" підозрюють у привласненні державних коштів

ТОВ "Даніком Груп" підозрюють у привласненні державних коштів
Звинувачують у використанні деревини, яку видобули незаконним шляхом. Фото: ТОВ "Даніком Груп"

Поліція та прокуратура Білої Церкви 30 травня провели обшук на території фірми "Даніком Груп". Її підозрюють у незаконному виробництві деревини та привласненні державних коштів.

Правоохоронці вважають, що підприємство використовує незаконно видобуту деревину. Від її експорту отримує від держави відшкодування податку на додану вартість, кажуть у "Даніком Груп".

У компанії пояснюють, що кожне дерево має маркування. У документах зазначені дані - хто, де і на яких підставах дерево зрізав. Відшкодування отримують, але згідно із законом. Кошти виплачують після того, як фіскальна служба перевірить податкові накладні. Жодних підозр у порушенні закону раніше не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму вирубують гектарами ліс

При обшуку у товаристві вилучили комп'ютерну техніку та документацію. Керівники підприємства розповідають, що в ухвалі суду зазначений перелік майна, яке підлягає вилученню. Жодного слова про комп'ютери там немає. Пояснюють, що протиправні дії правоохоронців шкодять компанії. Більше 200 працівників не можуть повноцінно працювати. Також постраждала їхня репутація.

Директорці товариства під час обшуку стало зле. Її госпіталізували каретою "швидкої допомоги". Слідчі також її обшукали у приміщенні лікарні.

2017 року працівники СБУ вже проводили обшук на території фірми. Підстави ті ж самі. З того часу жодному працівнику підприємства не повідомляли про підозру.
За 2018 рік компанія "Даніком Груп" поповнила бюджет держави на суму близько 6,5 млн грн.

Диплом "Лісоруб року" - для начальника ГУ Нацполіції в Київській області Ценова.

Зараз ви читаєте новину «ТОВ "Даніком Груп" підозрюють у привласненні державних коштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають