пʼятниця, 07 вересня 2018 19:12

Глава поліції Київської області Ценов нагороджений дипломом "Лісоруб року", – ЗМІ

  Активісти провели флешмоб "Чому ГУ Національної поліції Київської області покриває беззаконня у Приірпінні?". Фото: golos.ua
Активісти провели флешмоб "Чому ГУ Національної поліції Київської області покриває беззаконня у Приірпінні?". Фото: golos.ua

Сьогодні, 7 вересня, біля будівлі Головного управління Національної поліції України в Київській області, представники громади Приірпіння за підтримки київської громадської організації "Народ проти корупції" провели флешмоб "Чому ГУ Національної поліції Київської області покриває беззаконня у Приірпінні?".

Про це повідомило інтернет-видання "Голос.uа", передають "Українські Новини".

Акція проводилася з метою залучення уваги громадськості та державного керівництва до бездіяльності керівника поліції Київської області Дмитра Ценова. А саме - ігнорування з боку поліції антизаконних дій забудовників у Приірпінні, а також "кришування" правоохоронцями "тітушек", які застосовують силові методи проти мирних громадян. Активісти використовували зрубане дерево, сокиру, цеглу, будівельне спорядження як символи знищення десятків тисяч дерев у Київській області.

 

Промовці під час флешмобу відзначили, що правоохоронні органи роками не реагують на запити громадян щодо фактів:

- побиття активістів;
- безкарної вирубки зелених зон;
- ігнорування поліцією порушень генерального плану та державних будівельних норм;
- систематичного розкрадання місцевого бюджету чиновниками;
- приховування місцевими властями публічної інформації від суспільства.

На завершення флешмобу активісти приготували для начальника ГУ Нацполіції в Київській області Ценова подарунки сатиричного значення: диплом "Лісоруб року" разом з пнем та сокирою за бездіяльність, через яку знищені сотні гектарів лісу Київської області, а також диплом "Будівельник року" з комплектом професійного реквізиту будівельника за те, що поліція не реагує на звернення місцевих жителів щодо незаконного будівництва багатоквартирних житлових будинків на місці зелених зон Приірпіння.

 

Сам Ценов не вийшов до активістів - дипломи були передані його підлеглим, а реквізит "будівельника" залишений біля будівлі поліції.

Цим заходом учасники намагалися змусити правоохоронні органи належним чином реагувати на звернення громадскості про систематичні порушення законодавства у Приірпіння. У разі подальшого ігнорування запитів громадян активісти мають намір організувати масштабну акцію біля будівлі Міністерства внутрішніх справ України та звернутися до міністра Арсена Авакова.

Зараз ви читаєте новину «Глава поліції Київської області Ценов нагороджений дипломом "Лісоруб року", – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути