четвер, 30 травня 2019 14:26

"Роденкраєвський собор" і фестиваль українсько-болгарської дружби проведуть неподалік Нових Санжарів
3

8 червня в Малоперещепинській ОТГ проведуть українсько-болгарський фестиваль "Кубрат збирає нащадків"
Фото: facebook
8 червня в Малоперещепинській ОТГ проведуть українсько-болгарський фестиваль "Кубрат збирає нащадків"
8 червня в Малоперещепинській ОТГ проведуть українсько-болгарський фестиваль "Кубрат збирає нащадків"

8 червня в селі Мале Перещепине Новосанжарського району Полтавщини проведуть фестиваль українсько-болгарської дружби "Кубрат збирає нащадків".

Про це "Газеті" розповіла спеціаліст із культури Малоперещепинської ОТГ Валентина Сорокова.

"Виконком Малоперещепинської сільради організує фестиваль. Газета "Роденкрай" з Одещини проводить собор. Ми не знаємо, хто приїде, до останнього. Минулі роки був посол Болгарії Бедрос Кіркоров. Приїжджають завжди високоповажні гості. Очікуємо болгарську делегацію 50 осіб і українських гостей - 150. Торік приїжджала мер міста Пліска Тонка Начева. Ми підписали "Порозуміння". Завдяки цьому делегація нашої громади відвідала Пліску з робочим візитом та взяла участь у Дні міста", - пояснила Валентина Григорівна.

Розпочнеться фестиваль "Роденкраєвський собор" і фестиваль о 9-й з урочистого слова та виступів учасників. Об 11-й для гостей проведуть екскурсію в Малоперещепинську школу, де є кімната українсько-болгарської дружби. Потім - переїзд до пам'ятного знаку "Могила хана Кубрата".

Опівдні пройдуть ходою до храму, що будується. Там відслужать молебень, після чого покладуть квіти до пам'ятного знаку Кубрату. Біля могили хана Кубрата проведуть собор. Очікують промови та урочисті виступи гостей з Болгарії та України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найцікавіших фільмів, які покажуть на кінофестивалі "Молодість"

О 15-й - обід "Кубратів привал". Після нього - виступи творчих колективів, учасників фестивалю. Для цього в лісі облаштують спеціальну сцену. О 17:00 розпочнуть товарський футбольний матч між збірними командами України та Болгарії. Закриття фестивалю запланували на 20:00.

За словами Валентини Сорокової, ще триває реєстрація на участь у фестивалі. Запрошують професійні фолькльорні та екстрадні колективи, що використовують у виступах національне вбрання та костюми по жанру.

Із 7 по 9 червня у Полтаві відбудеться ІІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava. Його учасниками стануть понад 30 митців з України та Швеції.

Зараз ви читаєте новину «"Роденкраєвський собор" і фестиваль українсько-болгарської дружби проведуть неподалік Нових Санжарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають