пʼятниця, 09 серпня 2019 11:46

Перевізники відмовилися від міжміського маршруту

Перевізники відмовилися від міжміського маршруту
перевізники відмовились від маршруту Нові Санжари — Вільний Степ — Полтава. Фото: Олександр ДІДЕНКО

Кілька тижнів тому на міжміський маршрут Нові Санжари — Вільний Степ — Полтава не виїхав автобус. Перевізник відмовився виконувати рейс.

" Власник автобуса сказав, що не може їздити по таких розбитих дорогах", - розповіла "Газеті" Валентина Прудко, староста Крутої Балки, Вільного Степу і Дудкиного Гаю Драбинівської ОТГ Новосанжарського району Полтавської області.

Також додала, що Драбинівська сільська рада перерахувала 200 тис. грн субвенції на обласний бюджет, аби там поремонтували дорожнє покриття. Проте коли розпочнуть роботи — невідомо.

На цьому маршруті працює перевізник Геннадій Бойко. Договір укладений із 30 січня 2019-го до 29 січня 2024 року. В управлінні інфраструктури Полтавської ОДА розповіли, що шукають нового перевізника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проїхати дорожні вибоїни, аби не зіпсувати підвіску автомобіля – поради автоексперта

"До моменту проведення конкурсу на перевезення за маршрутом готові укласти тимчасовий договір на 3 місяці із підприємцем, який погодиться возити пасажирів із Вільного Степу. Хоча від цього рейсу відмовились уже два перевізники. Говорять, що через погані дороги не встигають ремонтувати автобуси. За законодавством, підприємець має право відмовитися від рейсу. Нехай підключаються райдержадміністрація, сільські ради і пропонують місцевим перевізникам обслуговувати маршрут. Ми, у свою чергу, теж шукатимемо кандидатів. Але ж перевізники спілкуються між собою і розповідають про стан доріг", - пояснила спеціаліст управління інфраструктури ОДА Анжеліка Савула.

Із 5 серпня дорожники почали реконструкцію траси "Кропивницький-Миколаїв". Цьогоріч із держбюджету на ремонт дороги державного значення Н-14 виділено мільярд гривень. По 500 млн грн Кіровоградській та Миколаївській областям.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники відмовилися від міжміського маршруту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають