середа, 07 серпня 2019 22:05

Експерт пояснив, чому нові українські дороги швидко псуються

Експерт пояснив, чому нові українські дороги швидко псуються
Експерт пояснив, чому траса "Кропивницький-Миколаїв" вважається найгіршою в Україні Фото: dostyp.com.ua

Із 5 серпня дорожники почали реконструкцію траси "Кропивницький-Миколаїв". Цьогоріч із держбюджету на ремонт дороги державного значення Н-14 виділено мільярд гривень. По 500 млн грн Кіровоградській та Миколаївській областям.

"Є декілька причин поганої дороги на цій ділянці. По-перше, держава не може гарантувати безпеку доріг через перевантаженість фур. Саме вони найбільше "вбивають" покриття. Проте за цим не слідкують і не ведеться відповідний контроль, - пояснює голова громадської організації "Всеукраїнський центр реформ транспортної інфраструктури" Володимир Наумов. - По-друге, немає належного догляду за дорогами. Найменшу тріщину необхідно одразу ж обробляти, щоб уникати її подальшого розростання. Однак на це з бюджету виділяють недостатньо коштів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генеральські автомобілі відправили служити на кордон

На ділянці заборонено їздити вантажівкам і машинам вагою понад 10 тонн. Всім іншим автомобілям рекомендують об'їжджати перекриту територію дороги. Водії вважають трасу найгіршою в Україні.

"Перед тим, як займатися будівництвом або ремонтом будь-яких доріг, найголовніше визначити, хто обслуговуватиме цю дорогу і хто займатиметься безпекою проїзду на такій ділянці. Допоки це питання чітко не з'ясують, завжди нова або відремонтована дорога перетворюватиметься просто в напрямок. Таким чином, замість 10-річної експлуатації, покриття вистарчає всього на два роки", - додає експерт.

Щонайменше п'ять ділянок дороги "Кропивницький-Миколаїв" затопило 5 серпня цього року. Пов'язано це з дощами, які пройшли на вхідних у Миколаївській області. Для того, щоб проїхати через деякі ділянки, водії і пасажири були змушені спершу переходити їх в брід, щоб перевірити наявність каміння та ям перед автомобілем. В окремих місцях глибина ям на дорозі сягала метра.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому нові українські дороги швидко псуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути