середа, 14 серпня 2019 10:45

Муніципальній няні йтиме стаж. Як отримати соціальну допомогу на відшкодування послуг няні

Муніципальній няні йтиме стаж. Як отримати соціальну допомогу на відшкодування послуг няні
Родина з дітьми до трьох років має право щомісяця отримувати 1626 гривень на відшкодування витрат на послуги няні

– На сьогодні в Гайсинському районі вже працюють три муніципальних няні, – говорить начальниця відділу контролю та виплати адресних грошових допомог управління соціальної та молодіжної політики Гайсинської райдержадміністрації Олена Бессараб, 47 років. – Крім того, є ще люди, які наразі збирають документи, аби офіційно оформитись нянею.


Нагадаємо, що новий вид соціальної допомоги "Муніципальна няня" з'явився цьогоріч. Послуга доступна сім'ям із дітьми до трьох років. Така родина має право щомісяця отримувати 1626 гривень на відшкодування витрат на послуги няні. Виплата на дитину у 860 гривень теж залишається.
– Батькам потрібно обрати няню та підписати з нею договір, – продовжує Олена Валеріївна. – Також до управління соцзахисту потрібно подати копії свідоцтва про народження дитини, паспорти батьків і документи про оплату послуг няні (це може бути розрахункова квитанція. — Газета). Слід написати заяву про надання допомоги. У подальшому звітувати про оплату послуг няні необхідно щомісяця, до п'ятого числа.
Няням своєю чергою потрібно зареєструватися фізичною або юридичною особою-підприємцем, яка надає послуги з догляду за дітьми. Щомісяця повинна сплачувати податок — єдиний соціальний внесок.
Працювати нянею вигідно людям, у яких не вистачає страхового стажу до пенсії. Якщо працює неповний день, то може укладати договір з іще однією сім'єю. Своєю чергою сім'ї, в яких двоє дітей, можуть оформити два договори про догляд. Отримуватимуть кошти на кожну угоду.
Матері в разі оформлення послуг няні не обов'язково виходити на роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які соціальні допомоги збільшать з 1 липня

У середньому година роботи нянею коштує від 60 гривень, або 500 гривень за повний робочий день.

Зараз ви читаєте новину «Муніципальній няні йтиме стаж. Як отримати соціальну допомогу на відшкодування послуг няні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають