понеділок, 02 вересня 2019 15:05

Цьогоріч набрали чотири перших класи в немирівський НВК №1

Цьогоріч набрали чотири перших класи в немирівський НВК №1
Учні гайсинського НВК-ліцею замість шкільної форми носитимуть кольорові футболки. ФОТО: Ірина МАМРИГА

1 вересня. Незважаючи на вихідний день, у навчальних закладах міста Немирова збираються святково вбрані учні з батьками та вчителі. Підходимо до навчально-виховного комплексу №1, що на вулиці Некрасова. Цей навчальний заклад підтримав акцію "Благодійність замість квітів". Та все ж багато дітей – із букетами. Переважно з домашніх квітів. Увійшовши в школу, ліворуч помічаємо скриньку для коштів, які збирають для хворих діток.
– У минулі роки тут була фотозона, – розповідає Тетяна ДОВГАНЬ, віку не називає, – ми вже в третій клас ідемо. Збираємося в класі, а потім урочиста лінійка буде. Мабуть за школою, біля нового стадіону. Там, де був останній дзвоник.
Дев'ята ранку. З усіх класів учні прямують на вулицю. Вишикувавши по двоє, вчителі виводять першокласників. Хто веселий, хто розгублений, одній дівчинці з двома пишними бантами дуже сумно. Вона не стримує сліз.
– В цьому році набрали аж чотири перших класи, – розповідає жінка з немовлям на руках. – Кабінет директора перелаштували під приміщення для одного з класів. Дуже гарні зараз класи в першокласників. На стінах малюнки. Все кольорове та веселе. Ми прийшли підтримати мого племінника. У нього сьогодні великий день. Він так його чекав. Маємо надію, що не розчарується.
Свято розпочинає ведуча. Вона всіх вітає та бажає успіхів у новому навчальному році. Далі під сучасну та ритмічну музику називає ім'я вчителя та клас, який він приймає. Усі чотири перших класи продемонстрували себе. На майданчику сонячно та тепло. Позаду в натовпі комусь стало зле. А тим часом ведуча свята оголошує про сюрприз для дітей. Це "Шалена лабораторія". На середину виносять столик. На ньому різні банки, пробірки, приладдя.
– Дивіться, шалений лаборант починає свою роботу, – перешіптуються діти.
Свято тривало в загальному не більше сорока хвилин. Після закінчення присутні займають чергу сфотографуватися біля стенду "Вітає рідна школа" та на східцях навчального закладу, який також прикрашений паперовими квітами.
– Там шуміло, гуло, дим кільцями пускали, а потім як бахнуло, – із захватом розповідає другокласниця Ольга своїй матері.
– Цього року гарно свято влаштували. Головне – дітям цікаво. Не потрібно стояти струнко та слухати довгі промови чиновників, – задоволений батько чотирикласниці, називається Юрієм.


1 вересня, дев'ята ранку. На задньому дворі гайсинської школи №6 по периметру вишикувались учні й учителі. Незвичним є те, що учні кожного класу одягнуті у футболки свого кольору.
– Оце краса! Скільки кольорів! – захоплюється чотирикласниця Марія. – Третій клас – жовтий, п'ятий – синій, є блакитні, зелені, оранжеві, салатові й навіть фіолетові.
Учителі й директорка – у яскраво-рожевих футболках і джинсах. Школярі тримають букети й повітряні кульки. Оплесками зустрічають учнів двох перших класів. Першокласники, на відміну від інших школярів, вбрані традиційно, в руках – червоні прапорці. Найменші учні разом з учителями виконують танець. До них приєднуються одинадцятикласники в білих футболках.
Коли діти займають свої місця на лінійці, лунає гімн України. Дорослі й діти співають, поклавши руку на серце.
Директорка школи Тетяна Вдовцова вітає присутніх із початком нового навчального року. Урочистість швидко закінчується першим дзвоником. Учні разом із класними керівниками розходяться по класах.
– Шкода, що забрали Дошку пошани, – каже мама третьокласника Ольга, 34 роки. – Я сама в цій школі навчалась, і в деякі роки мій портрет висів на почесному місці.
– Мам, а мені подобаються ці котики на стінах, – заперечує хлопчик, показуючи на свіжий розпис. – Хочу, щоб якнайшвидше почався завтрашній день, щоб подивитись малюнки на другому і третьому поверхах.

Всього Іллінецький державний аграрний коледж зустрів 118 першокурсників

Сьогодні, 2 вересня, о 9-й ранку, на реставрованій площі перед навчальним закладом зібралися студенти всіх курсів, викладачі та батьки новачків.
Із вітальним словом до присутніх звертаються директор ІДАК Василь Пиндус, заступник голови РДА Валентина Поїзд, заступник голови районної ради Віктор Нечипоренко та іллінецький міський голова Володимир Ящук. Очільник громади відзначає подяками працівників коледжу.
Викладачі урочисто вручають першокурсникам студентський квиток, залікову книжку та символічний ключ до знань. Усього Іллінецький державний аграрний коледж зустрів 118 першокурсників.
Під гучні аплодисменти до кожної групи підходять куратори.
Святкова лінійка триває півгодини.
Лунає перший дзвоник.
Спершу в приміщення коледжу заходять першокурсники та батьки. В актовій залі відбудуться їхні перші батьківські збори.
Почався новий навчальний рік і в майбутніх агрономів, технологів, лісівників, ландшафтних дизайнерів, менеджерів та бухгалтерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У наших класах є пуфики, м'які диванчики, теплі килимки"

Цього навчального року учні гайсинського навчально-виховного комплексу-ліцею (школи №6. – Газета) замість шкільної форми носитимуть кольорові футболки і довільний низ.
– Кожен клас обрав свій колір, – каже директорка закладу Тетяна Вдовцова, 59 років. – Відтінків дуже багато. Ми не знали, чи всі підтримають ініціативу. Але, як бачите, більшість дітей прийшли в такому одязі. Вийшло дуже гарно, яскраво. Знаю, що деякі батьки вже замовили своїм дітям кофтинки з довгими рукавами на зимовий період.

Зараз ви читаєте новину «Цьогоріч набрали чотири перших класи в немирівський НВК №1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають