вівторок, 20 серпня 2019 15:25

Батальйон військових капеланів відсвяткував 5-ту річницю

Батальйон військових капеланів відсвяткував 5-ту річницю
Провели причастя, співали пісні під гітару. ФОТО: Руслан Бусько

17 серпня громадська організація відзначила ювілей. Перший український батальйон військових капеланів існує 5 років. Надає пастирську допомогу пораненим і хворим військовослужбовцям. Підтримують морально-психічний стан учасників бойових дій. До складу входить 35 капеланів. Працюють у Білій Церкві, Києві, Вінниці, Харкові, Запоріжжі, Херсоні та Павлограді.

- Розпочали захід у церкві "Нове покоління" на вулиці Леваневського. Прочитали молитву "Отче наш", заспівали Державний гімн. Звітували та розповідали про службу, - розповідає Руслан Бусько, голова організації. - Ознайомлювали гостей з особливостями служби в ООС і госпіталі. Продовжили святкувати в Гайку. Там будуємо Центр реабілітації учасників бойових дій. Провели причастя, співали пісні під гітару. Гостей пригощали шашликами та іншими смаколиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли подробиці маршу ветеранів на День Незалежності

Капелани говорять, що за 5 років стали набагато досвідченішими. Хочуть якнайшвидше завершити ремонтні роботи в Центрі. Відкрити стаціонарну реабілітацію. Ще є потреба в коштах і матеріалах. Будують за благодійні внески.

Ремонтні роботи розпочалися з квітня 2019 р. Встановили 6 пластикових вікон, двері, лічильник, труби в санвузлі. Зараз роблять заливку та стяжку підлоги в залі та кухні. Планують відремонтувати Центр реабілітації до зими. Охочі допомогти можуть приїхати за адресою - Гайок, 48. Або допомогти коштами - 5168 7422 0905 8381 Руслан Бусько.

Завершилися зйомки комедії про добровольців на Донбасі "Наші котики, або Як ми полюбили лопати в умовах тимчасової антитерористичної операції з елементами воєнного стану".

Зараз ви читаєте новину «Батальйон військових капеланів відсвяткував 5-ту річницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають