Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2014 13:54

Найвищий хмарочос Києва з'явиться через два роки

Найвищий хмарочос Києва з'явиться через два роки
Фото:grodnonews.by

Міжнародна консалтингова компанія JLL назвала найвищі хмарочоси світу за підсумками аналізу даних за 9 місяців 2014 р.

В Європі найвищим визнаний московський Меркурій Сіті Тауер на 339 м. А у світі перше місце зайняла будівля в Дубаї (ОАЕ) заввишки 828 м - Burj Khalifa, друге - у Мецці (Саудівська Аравія) на 601 м - Makkah Royal Clock Tower.

В 2018 році добудують кілометровий гігант Саудівської Аравії Kingdom Tower в Джидді.

Аналітики JLL відзначають, що хмарочоси у світі поступово змінюють своє функціональне призначення: якщо в 2010 р. з сотні найвищих будівель світу 85 були офісами, то до 2013 р. в ТОП-100 залишилося тільки 43 офісних об'єкта. А в загальному обсязі висоток 43% офісних комплексу, 32% багатофункціональних, 17% житлових і 8% готельних.

В Україні найвищими офісними конструкціями поки є київський "Парус" (33 поверхи, 136 метра) і "Гулівер" (35 поверху, 141,2 метра), а серед житлових будинків рекорд належить ЖК "Корона" (38 поверхів, 128 метрів). У столиці є ще ЖК "Срібний бриз". В якому поки побудовані і заселені дві вежі з трьох, кожна по 32 поверхи (119,2 метра). Третя башта зараз будується.

Всі рекорди висоти повинен побити офісний комплекс Sky Towers, який, як повідомив директор девелоперської компанії "Агентство офісного будівництва" Олександр Дьомін, буде введений в експлуатацію у другому кварталі 2016 року.

Він підніметься над землею на 209 метрів. Будівля Sky Towers, спроектована у вигляді двох веж - 48 і 35 поверхів і вісім поверхів підземного паркінгу - вже доведено до 26 поверху. "Залізобетонні роботи поки що призупинили, до позначки 26 поверху дотягуємо інженерні мережі, йде скління і розпочато оздоблювальні роботи від нульової позначки", - зазначив Дьомін.

У цій будівлі планувалося розміщення готелю Swissotel, однак зараз девелопери відмовилися від цієї ідеї. "Тільки офіси і торгівельна зона з ресторанами, можливе розміщення невеликого фітнес-залу. Один поверх загальною площею близько 6 тис. кв. м буде відведено під конференц-зали: один великий і трохи меншого формату", - повідомив Олександр Дьомін.

На ділянці поруч зі Sky Towers (ближче до Повітрофлотському мосту) запроектовані ще дві офісні вежі Victoria Towers в 250 метрів. Але у девелопера проекту, КАН, повідомили, що проект відкладено.

Зараз ви читаєте новину «Найвищий хмарочос Києва з'явиться через два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути