четвер, 27 жовтня 2011 00:45

Заборонили здавати квартири під офіси

Верховна Рада внесла зміни до Житлового кодексу. Квартири в житлових багатоповерхівках заборонили використовувати для виробничих потреб, під контори, перукарні, магазини.

— Це рішення нічого не змінить, — каже 45-річний Віктор Несін, голова правління Спілки консультантів із нерухомості.— Така норма й раніше була. На неї просто заплющували очі. До того ж ідеться лише про експлуатацію орендованих помешкань, а не викуплених квартир. Орендовані квартири не можна використовувати під офіси, а власні — можна. Контори та установи, розміщені в багатоповерхівках, не несуть ніякої загрози. А от виробництво може попсувати мешканцям життя. Наприклад, якщо на першому поверсі розмістити швейну майстерню, то там постійно стоятиме шум. А в нотаріальній конторі сидять дві особи. Нічого страшного в їхньому сусідстві немає. Думаю, лобістами цих змін до Житлового кодексу виступають власники великих офісних центрів у Києві. Вони понабудовували хмарочосів, а приміщення ніхто не винаймає, бо занадто дороге.

За оренду квартири для офісів чи установи передбачено 160 грн штрафу. Але податкова не буде відстежувати порушників Житлового кодексу, вважає експерт. Бо в Україні немає баз даних орендованих квартир. Також немає правових механізмів перевірки житла.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили здавати квартири під офіси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути