Ексклюзиви
неділя, 16 квітня 2006 16:26

За квартиру розрахуються через 25 років

Ірина та Володимир Коломійці кожні три місяці віддають за квартирний кредит по 530 грн. Подружжя сплачує таку суму вже п"ятий рік. Попереду ще 25.

— Ми із чоловіком взяли в кредит трикімнатну квартиру у Львові, — розповідає 29-річна Ірина Коломієць. — До того жили у сімейному гуртожитку. Два роки простояли в черзі на житло. Потім звернулися в Молодіжний кредитний фонд. Довелося зібрати купу документів: паспорти, свідоцтва про одруження та про народження дитини, довідку з міськради, що встали в чергу на квартиру, довідки з місця роботи про доходи. Нам пощастило: 2001 року про молодіжне кредитування знали мало і черга просувалася швидко. Фонд запропонував вибрати собі район та поверх. Ми переглянули кілька варіантів і обрали квартиру на другому поверсі в цегляній новобудові "Карпатбуду" на вул. Лазаренка.

Родині одразу довелося заплатити 25% від вартості житла — приблизно $6 тис. та страховку — три тис. грн. Решту — майже 112 тис. грн, подружжя виплачуватиме поступово. Після народження другої дитини отримали 25-відсоткову скидку на своє помешкання.

— Треба пам"ятати, що в ціну житла входить вартість ремонту. У нашій квартирі були побілені стіни, вставлено двері й вікна, підлога вкрита дубовим паркетом, — каже жінка, — навіть сантехніка була , хоча і вітчизняного виробництва.

Приватизувати квартиру не можна, доки кредит не  виплачено повністю. Однак можна здати приміщення в оренду, багато хто в Львові так і робить. Якщо позичальник не може виплатити всю суму, гроші не повертають. Але поміняють квартиру на меншу.

Зараз ви читаєте новину «За квартиру розрахуються через 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути