середа, 03 грудня 2008 15:51

Столичні квартири орендують дешевше

 

У квітні цього року власники столичних квартир пропонували орендувати їх у середньому за $650. У листопаді — за $700.

Насправді ціни поступово знижуються, вважає Руслан Безуглий, 34 роки, гендиректор столичного агентства нерухомості "Український дім". За останні місяці кількість пропонованих в оренду помешкань значно збільшилася, а попит упав. У країні криза, приватні підприємства простоюють. У Києві третина робочої сили — приїжджі. Втративши роботу, вони повертаються додому.

— Зверніть увагу, що влітку за 600 доларів розбирали квартири без ремонту й меблів, — каже Безуглий. — Тепер такі помешкання простоюють. І господарі змушені скидати ціну.

На початку листопада 23-річна Тетяна Данилова зняла однокімнатку на Лісовому масиві.

— Купила газету об"яв "Авізо". Квартири пропонували зняти не дешевше 600 доларів. Так-от за ту ж саму ціну були помешкання і з ремонтом, і без нього. У деяких оголошеннях було приписано, що є побутова техніка — автоматична пралька, холодильник, мікрохвильовка. Я домовилася з ріелтором про оглядини. Подивилася кілька квартир. Ясна річ, шукала подешевше. Однокімнатка на Лісовому, де я тепер живу, без ремонту, зі старуватими меблями. На оглядинах я сказала господарям, що за таку ціну можна зняти житло з хорошою побутовою технікою. Тому давайте дешевше. Господарі попервах відмовилися. Але я їх попередила, що мають часу до вечора. Бо зніму іншу хату. Ввечері зателефонувала ріелторка: власники погодилися здавати за 500 доларів.

Ціни падатимуть і далі. Із господарями житла варто торгуватися.

— Їм вигідніше уступити, інакше квартира простоюватиме, — пояснює Руслан Безуглий. — Тому ви легко зможете виторгувати не менш як 10-процентну знижку від тої ціни, яку зазначено в оголошенні.

Більші знижки дають на дво- і трикімнатні помешкання. Наприклад, оренда трикімнаток на Подолі в листопаді подешевшала з $1800 до $1200.

— Елітні квартири в центрі Києва донедавна здавали по 5–10 тисяч доларів, — розповідає експерт з нерухомості Ольга Краснянська, 37 років. — Тепер вони вдвічі дешевші. От недавно виставили приміщення на вулиці Пушкінській. Це дорогий, престижний район. Господарі хапають за руки, ладні здати апартаменти за 3,5 тисячі.

Єва Кирилюк, 30 років, виторгувала знижку. Із двома подругами вона знімає однокімнатку на околиці житломасиву Виноградар.

— Ми в складчину платили 600 доларів — по 200 з кожної. А тепер же долар вискочив до 7,5 гривні. На гривні ціна просто захмарна — 4,5 тисячі. Ми переговорили з господарями. Тепер платитимемо трохи більше трьох тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Столичні квартири орендують дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути