четвер, 31 травня 2012 10:14

Оренду житла підняли перед Євро-2012

 

За місяць до чемпіонату Європи з футболу власники квартир у Донецьку, Львові, Києві та Харкові почали підвищувати плату за оренду. Сподіваються здавати дорого футбольним уболівальникам з Європи.

Львів'янку Марину Шевчук попросили виселитися до кінця травня. Із чоловіком та двома дітьми вона винаймає двокімнатну квартиру на вул. Братів Міхновських, неподалік залізничного вокзалу.

— Ми просили трохи почекати, доки Євро закінчиться. — розповідає 31-річна Марина Шевчук. — Бабка розводить руками: "Син жениться. Вперся, хоче із жінкою окремо жити".

Теперішню квартиру Марина винаймає за 1,5 тис. грн. За таку ж ціну шукає інше житло.

Більшість повідомлень від рієлторів. Пропонують на вибір три квартири. Чоловік Марини, 34-річний Олег, іде на оглядини. Від однієї відмовляється. Бо меблі дуже старі. Сантехніку й кахлі не міняли років 30.

Іншу двокімнатку, на вул. Антоновича, що за 15 хв. пішки від центру, власники здають за 1,9 тис. грн. Також треба платити квартплату. Стіни побілені, металопластикові вікна. Меблі — радянські.

— Хотіла здавати хату подобово туристам на Євро. А вони не дзвонять. Оце здаю, щоб не простоювала, — розповідає власниця Тетяна Василівна.

Олег погоджується винаймати. Платитиме на 400 грн більше, ніж за попереднє помешкання. Загалом оренда у Львові подорожчала на 200 грн. Однокімнатні здають по 1,2-1,5 тис. грн на місяць, двокімнатні — від 1,5 тис., каже рієлтор Юлія Ярошик, 25 років:

— Львів'яни надіялися здавати житло втридорога на час Євро-2012. І дали маху. Ніхто не стане платити по півтисячі гривень за добу. Ще й меблі можуть понищити. До того ж навчальний рік закінчився, і багато студентів звільняють квартири. Нові вселятимуться аж у серпні-вересні. Тому дуже багато квартир виставили на довгострокову оренду.

Двокімнатну хрущовку на столичній вул. Алішера Навої Василь Личук, 34 роки, винаймав за 2,5 тис. грн. Тепер із дружиною шукають інше житло.

В інтернеті знаходить об'яву про "затишну квартиру на Перова з якісним ремонтом". Господарі хочуть 4,5 тис. грн.

— Вікна виходять на дорогу. Квартира на другому поверсі. Під нею супермаркет. Усередині стіни обідрані. П'ять років тому в хаті зробили ремонт і заселили пацанів. Вони квартиру вбили. Єдине, що гарно виглядає — плитка у ванній, — розповідає Василь.

На slando.com.ua знаходить 4-кімнатний будинок у Броварах. Їхати 7 хв. від метро Лісова, всередині євроремонт, обіцяє реклама. Господиня хоче 4 тис. на місяць. Насправді маршрутка йде 20 хв. Сільська хата стоїть у вузькому провулку біля смітника. Місця у подвір'ї не вистачить, щоб поставити машину. У хаті тхне цвіллю. Тонкі дерев'яні віконні рами. Лінолеум прибитий цвяхами. Коридор 2х2 м служить і кухнею.

— Я про євроремонт не писала. Це агентша таке вигадала, — пояснює господиня років 40. Вона щойно з городу. Руки і босі ноги — в землі.

Двокімнатку на житломасиві Вигурівщина-Троєщина пропонують за 4 тис. грн. Це на 500 грн дорожче, ніж на початку року. Також треба платити комунальні послуги. Ремонт сучасний. У кімнатах — шафи-купе, меблі на кухні нові. На підлозі — паркет.

— Євро на носі, бажаючих багато. Он хлопці біля під'їзду чекають. Теж шукають квартиру, — переконує рієлторка.

Власники житла у Харкові теж підняли оренду на тисячу. За 3,5-4 тис. грн пропонують однокімнатні на просп. Гагаріна та біля стадіону "Металіст".

Житло з ремонтом. Є кондиціонер, телевізор, інтернет, розповідає рієлтор Євгенія. Стільки ж коштує оренда житла в центрі. Зменшити плату харківські агентства відмовляються. Пропонують дешевше на житломасивах без метро. На Салтівці квартира з косметичним ремонтом обійдеться в 2,5 тис. грн на місяць. На 500 грн дешевше — у Московському районі.

Із травня оренда в Донецьку подорожчала на 1 тис. грн. На початку року двокімнатні недалеко від центру з ремонтом і меблями здавали в середньому по 3 тис. грн на місяць.

Житло притримують на час футбольного чемпіонату. Або ж здають дорожче, пояснює рієлторка Марина, 22 роки. Веде оглядати помешкання на 45 кв. м на просп. Комунарів. Вікна квартири на дев'ятому поверсі виходять на пожвавлене перехрестя. Поряд автовокзал та автостанція. Недалеко димлять труби металургійного заводу.

— З лоджії прекрасний вид. Є інтернет і кондиціонер. Шафа-купе, вбудована кухня, — хвалить Марина.

Господарям одразу треба заплатити 4 тис. грн за місяць і ще стільки ж — завдатку за останній місяць. Ще 4 тис. рієлторка хоче за свої послуги.

Інше агентство пропонує подібне житло за 5 тис. грн на місяць. Квартира біля торговельного центру "Донецьк-сіті", за 10 хв. їзди від центру. Помешкання навколо стадіону "Донбас Арена" тепер здають переважно подобово. Однокімнатна обійдеться в 1,6 тис. грн. На початку року здавали по 200 грн.

4

тисячі євро на місяць правлять за оренду 3-кімнатної квартири в центрі Донецька. Це найдорожче в місті. Знаходиться в новому житловому комплексі "Парковий" на просп. Ілліча. Має три санвузли, гардеробну, кухню-їдальню та хол. На кухні є стіл-акваріум. У всіх кімнатах висять великі пласкі телевізори. У спальні ліжко з балдахіном стоїть на позолочених ніжках. Загальна площа помешкання 165 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Оренду житла підняли перед Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути