вівторок, 02 листопада 2010 11:21

Орендарі моментально розбирають квартири по 1,5 тисячі гривень

У вересні–жовтні подорожчала оренда столичного житла.

Минулого літа однокімнатну квартиру на Микільській Борщагівці, Нивках чи Старій Дарниці пропонували за 2 тис. грн на місяць. Двокімнатні — 3,5 тис. Восени мінімальна вартість оренди зросла на 500 грн.

— Недорогі однокімнатки, хай в якому стані їх здають, не затримуються в базі даних ріелторів. Їх забирають за день-два. Максимум за тиждень, — каже 44-річний Віктор Несін, голова правління столичної Спілки консультантів з нерухомості. — За нашими спостереженнями, цього року побільшало іногородніх студентів, які хочуть жити в квартирі, а не гуртожитку. Вони розбирають найдешевші варіанти.

У столиці є багато житла, що стоїть порожнім. Квартири в новобудовах, з якісним ремонтом та меблями здають за великі гроші. На такі оренда не підвищується через малий попит, робить висновки експерт. Недорогих помешкань обмаль, тому їх розбирають швидко.

— Десяток моїх клієнтів чекали в черзі на кімнату в квартирі з господинею, де оренда була б не дорожче тисячі за місяць, — розповідає 55-річна Валентина Зозуля, ріелтор зі столичної агенції "Кітеж град". З нерухомістю вона працює 10 років. — Літом кімнати здавали від 700 гривень. Тепер стільки коштує ліжко-місце в квартирі якоїсь бабусі. Оренда зростає через подорожчання комунальних послуг. Господарі в один голос твердять: життя подорожчало, погляньте на ціни.

— Моментально розбирають і кімнати з орендною платою 1,5 тисячі. Якщо у кімнату заселяються двоє квартирантів, плата зростає на півтисячі. Кімнати шукають молоді чоловіки, що приїхали на заробітки до столиці. Але господарі-пенсіонери хлопців не дуже хочуть. Частіше просять поселити одну-дві дівчини. І щоб з восьмої ранку до восьмої вечора квартиранток не було вдома. І щоб вихідні вони проводили деінде.

Тепер вартість оренди досягла піку, вважають в Спілці консультантів з нерухомості. До Нового року вона коливатиметься в межах 5%.

— Січень–лютий — завжди мертвий сезон для оренди. Тоді квартиранти зможуть виторгувати знижки від 10 до 30 відсотків орендної плати, — запевняє Віктор Несін. — Господарі погоджуватимуться. Бо краще отримувати хоч якусь плату.

Зараз ви читаєте новину «Орендарі моментально розбирають квартири по 1,5 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути