Ексклюзиви
четвер, 18 листопада 2010 01:15

Новобудови обіцяють дешевше на 30 відсотків

Столичні новобудови щомісяця розпродуватимуть на редукціонах. Це торги, які ведуть із пониженням вартості на відміну від аукціонів. Спершу учасникам пропонують придбати квартиру чи будинок за повну ціну. Якщо охочих нема, оголошують нижчу. Зниження вартості триває, доки хтось не зголоситься на покупку.

28 жовтня у Києві продавали житло, зведене компанією "Південзахідтрансбуд". Виставили десяток об'єктів. Наприклад, однокімнатну квартиру на 66,7 кв. м в новому житловому комплексі на вул. Щорса здешевили майже на 70 тис. грн. Трикімнатна на бульв. Дружби народів знайшла покупця на 141 тис. грн дешевше початкової ціни, за 2,4 млн грн. Котедж в Ірпені — на 274 тис. грн.

— Для покупців звичніше і приємніше збивати ціну. А ми під час редукціону промацали ринок, з'ясували реальну вартість житла на первинному ринку, — каже 37-річний Михайло Артюхов, директор компанії "Арпа реал естейт", що проводить редукціони.

У торгах може взяти участь будь-хто. Спершу потенційний покупець оформляє заявку в організатора, оглядає об'єкт. Наступний редукціон з продажу житла в Києві проведуть 18 грудня. Прогнозують, кінцева ціна буде нижчою на 20–30% від початкової.

Зараз ви читаєте новину «Новобудови обіцяють дешевше на 30 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути