четвер, 22 вересня 2011 06:41

Нічліг для хасидів Михайло Журавель улаштував у гаражі

36-річний Михайло Журавель має частину приватного будинку на дві кімнати в Умані Черкаської обл. Здає хасидам. Розлучений, живе сам.

— Уманці з хасидів луплять ціни, — розказує. — Гості й зметикували, що не обов'язково селитися біля самої могили цадика Нахмана. Якщо поодаль, буде дешевше.

Поблизу могили ціни на житло починаються від $90. Михайло братиме з постояльця $50 за добу. Живе в мікрорайоні Нова Умань, на вул. Праці. Чимало сусідів теж приймають юдеїв. Михайлова хата — глиняна. У кімнатах стоять чотири двоярусні ліжка.

— У нас воду дають по годинах. Хасиди — іноземці, до такого не звикли. Я в гаражі жив. Носив їм воду відрами. Як їхали, чайових мені оставили.

На заробіток Михайло Журавель зробив прибудову, обладнав санвузол і душову. Цьогоріч під нічліг переробив гараж. Утеплив пінопластом, обшив гіпсокартоном. Підлогу залив бетоном і поклав старий лінолеум. Його забрав у матері.

— Зробив багато полиць. Поставлю ще два ліжка, — продовжує. — Удобств немає. Будуть у хату ходити. Ще на вулиці нужник стоїть. Зате вдвоє дешевше.

Торік Михайло заробив на хасидах $2 тис. за один тиждень. Цього року матиме на $1 тис. більше. На свято Рош ха-Шана, 29 вересня, в Умані чекають 30 тис. прочан.

Зараз ви читаєте новину «Нічліг для хасидів Михайло Журавель улаштував у гаражі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути