вівторок, 06 вересня 2016 06:50

На огляд квартири запропонували прийти з тваринами

Автор: Ольга Васьків
 

— Жоден рієлтор не взявся за наш випадок. Коли чули про двох котів, кидали слухавку. Або радили тварин здати в притулок. Агентства нерухомості погоджувалися шукати квартиру з орендною платою від 10 тисяч на місяць, — каже киянин Ілля Лавренко, 28 років.

— Шукали однокімнатну квартиру з майбутньою дружиною. Готові були платити 6 тисяч гривень. Коли рієлтори відмовили, дивились оголошення від господарів на сайтах, у соцмережах. Знайшов чотири пристойні варіанти. Власники погоджувалися взяти, але хтось постійно випереджав. За тиждень таки заселилися. Пощастило, що власниця — принципово не здавала квартиру через рієлторів. Помешкання в новобудові. Ремонт свіжий, меблі сучасні. Пообіцяли, що компенсуємо шкоду, завдану котами. Тварини кастровані, пасивні. На кігті наклеїли їм спеціальні вінілові ковпачки.

32-річна Олена Вовк два місяці шукає квартиру у Львові. Має двох дітей — 5-річного Степана і 3-річного Артема. Чоловік працює інженером у місцевому комунальному підприємстві. Живуть із батьками чоловіка в двокімнатній квартирі.

— Розмістили оголошення в інтернеті, соцмережах, попросили шукати друзів. Усі господарі відмовляють, коли дізнаються про моїх хлопчиків, — каже Олена. — Діти чемні, півдня проводять в садочку. Ми готові компенсувати, якщо щось поламають. Дивилися кілька квартир. Одна — в напівпідвальному приміщенні, скрізь грибок. Її безуспішно здають кілька місяців. Інше житло — колишній притон для алкоголіків. Просили 5 тисяч гривень за місяць. Вирішили ще трохи пожити у батьків.

Світлана й Павло Олексюки не можуть винайняти квартиру півроку. Розраховують платити не більше 3 тис. на місяць. Дітей не мають, тримають кішку й пекінеса.

— Раніше ми жили у квартирці без меблів. Через три тижні нас виселили. Власник сказав: "Ваша кицька нявкає ночами, а шерсть собача по всьому під'їзді літає", — розповідає Світлана Олексюк, 25 років. — Знайшли однокімнатну за 2,5 тисячі в старому будинку неподалік центру. В кімнатах — радянські меблі, іржава сантехніка. Господар не погодився нас поселити навіть із доплатою. Каже — запах псячий і за півроку не вивітриться. На огляд наступної квартири запропонували прийти з тваринами. Власниця хотіла пересвідчитися, що вони спокійні. Але в незнайомому місці собака нервував і скавчав, кішка подряпала господиню. З домашніми тваринами охочіше беруть квартирантів у приватні будинки. Такі помешкання коштують від 10 тисяч гривень. Єдиний вихід — шукати власників, які самі мають тварин. Лише вони нас зрозуміють.

Зараз ви читаєте новину «На огляд квартири запропонували прийти з тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути