Ексклюзиви
середа, 18 березня 2009 16:13

Готельку на двокімнатну квартиру Андрій Шестопал обміняв із доплатою 5 тисяч доларів

56-річний Валерій Медведєв днями обміняв двокімнатну квартиру на вул. 50-річчя Перемоги в місті Біла Церква Київської області на однокімнатку на вул. Ярослава Мудрого.

— Я живу сам, — пояснює. — Із жінкою розлучився. Син уже дорослий, живе окремо. Нащо мені двокімнатна? На комунальні послуги витрачав багато, 400 гривень на місяць. Для мене це непосильно. Я робочий, заробляю 700 гривень.

Розміняти квартиру Медведєв вирішив у грудні 2008-го. Дав оголошення в газету. Домовився з родиною Шестопалів. Галина й Андрій із дочкою Оксаною до того жили в готельці.

— Давно копимо на нову квартиру, — пояснює 37-річний Андрій Шестопал. — Думали продати малосімейку, а потім докласти — і купити нове житло. Гроші тримали в доларах. Як натрапили на оголошення Валери, зрозуміли, що це наш шанс.

Квартиру Медведєв оцінив у $30 тис. Погодився обміняти готельку на двокімнатну квартиру, якщо йому доплатять $5 тис. Саме стільки й тримали Шестопали. У березні оформили угоду. На отримані $5 тис. Медведєв планує купити нові меблі, побутову техніку і, можливо, старі "жигулі".

У людей немає коштів, щоб повністю оплачувати готівкою купівлю житла

Львів"янка Ангеліна Щуревич, 48 років, обміняла трикімнатне помешкання на однокімнатку в сусідньому будинку на житломасиві Сихів. Живе разом із 16-річним сином Миколою.

— Мою трикімнатну квартиру оцінили в 44 тисячі доларів, а оцю однокімнатну — на 17 тисяч дешевше. Різницю мені й дали на руки готівкою. Ці гроші потрібні на оплату навчання сина.

51-річна Раїса Гринченко з Дніпропетровська теж обмінює трикімнатне помешкання:

— Живемо гуртом — я з чоловіком, син із невісткою та онуком, у третій кімнаті — дочка із зятем і онучкою. Часом так заведемося на кухні — аж клоччя летить.

Квартира на першому поверсі, її хочуть викупити під магазин. Або обміняти на три однокімнатки.

Минулого літа за житло в центрі Дніпропетровська пропонували $180 тис., нині — $120 тис.

— Давно забутий обмін житла під час кризи активізувався, — запевняє директор дніпропетровської агенції нерухомості "Квадрат" Михайло Чернухін, 41 рік. — У людей немає коштів, щоб повністю оплачувати готівкою купівлю житла. З обміном грошей потрібно значно менше. Виходить такий собі бартер із доплатою. До того ж менше ризиків залишитися ні з чим. Продати можна по одній ціні. А завтра невідомо що буде з цінами на житло і з валютним курсом.

Ріелторка столичної агенції "Сервіс-плюс" Марина Оксютіна вважає, що нині найкращий час для поліпшення житлових умов:

— Ціни впали відсотків на 40. Підібрати зручніший варіант або район можна меншим коштом.

На послуги ріелторів теж витрачають менше. Зазвичай, вони беруть 3–5% від суми угоди. Досі, щоб переїхати в іншу квартиру, спершу треба було продати стару, потім купити нову. Тобто укласти дві угоди. Із кожної платили комісійні посередникам. При обміні укладають одну угоду. Винагороду ріелтора вираховують із різниці між вартістю квартир.

Зараз ви читаєте новину «Готельку на двокімнатну квартиру Андрій Шестопал обміняв із доплатою 5 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути