Ексклюзиви
неділя, 05 березня 2006 18:15

Бережіться дрібних шахраїв

У Львові на ринку нерухомості останніми роками не траплялося гучних афер. Проте поодинокі "проколи" бувають досить часто. Директор агенції нерухомості "Золота Арка" Ірина Яремко, 40 років, згадує про випадки зі своєї практики:

— Чоловік із дружиною хотіли продати квартиру. Але нерухомість за документами належала їхній доньці, яка була за кордоном. Ріелтори їх попередили: для купівлі-продажу треба або мати доручення власниці, або вона сама повинна бути присутня. Батьки переконували, що все зроблять якнайкраще. А через кілька днів прийшли до нотаріуса з "донькою" та її паспортом. Ріелтори знали на 95%, що це швидше за все схожа на доньку родичка, тому попередили нотаріуса. Він попросив підпис дівчини. Зрозуміло, що автограф не сходився з паспортним. Так ріелторам вдалося запобігти шахрайству, — розповідає Ірина Яремко.

Трапляється, що потенційних покупців дурять власники квартир. До прикладу: у центрі міста живе пара бідних пенсіонерів, які ошукали, мабуть, не одного довірливого покупця. Протягом багатьох років вони не сплачували за комунальні послуги, квартири не приватизували і навіть користувалися радянськими паспортами, проте вперто хотіли продати квартиру. У покупців просили кошти, щоб зробити новий паспорт, а також на приватизацію і комунальні борги. Отримані гроші старі проїдали, а квартиру продавати навідріз відмовлялися.

Іншого разу трапилося, що жінка пенсійного віку залишилася вдовою і була єдиним спадкоємцем чоловіка. Аби не бути зі своїм горем на самоті, залишила квартиру у Львові, поїхала в село до родичів. Тим часом зловмисники викрали з помешкання її документи й переклеїли фотографію власниці на фото підставної бабці. А потім намагалися продати квартиру. Проте і цього разу маклерам вдалося викрити шахраїв.

Зараз ви читаєте новину «Бережіться дрібних шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути