вівторок, 25 вересня 2007 17:08
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Список женихів

 

Привіт, кумо! Скільки в тебе женихів?

Рахувати "женихів" — це була наша дитяча гра. Я записувала туди всіх знайомих, хто не бився в перші три хвилини зустрічі, плюс — як виняток — ведучого програми "Ранкова пошта". Наше з ним майбутнє виглядало так: я виросту, стану розумною і красивою, а він на цей час розчарується в інших жінках і вдячно схилить посивілу голову на моє юне плече.

Решта женихів — а їх було в різний час до дванадцяти — знайомі. Одним із найперших був Морковка, мій троюрідний брат із Києва. Колись мені було років шість, родичі приїхали до нас у село влітку. У нас не було тоді колодязя, користувалися сусідським, униз по вулиці. Морковка вирвав на городі моркву, помив її з сусідського відра, смачно, із хрускотом надкусив, а іншу половину жбурнув у небо. І вона полетіла далеко-далеко. У цьому абсурдному киданні горожанином моркви в небо була поезія, свобода, протест проти приземленості моркви. Я негайно дала йому прізвисько Морковка і записала в женихи номер один.

Я була така закохана в Півня

Але коли мені було десять, його витіснив на рік старший Півень, який жив через чотири хати. Ми прозвали його так через вихор на чубі. Півень був найпрекраснішою істотою в світі. Він любив рибалити. І одного дня, коли скресла крига, повів мене на таємну мілину, де водилися бубирі. Сонце падало на їхні сірі спини через воду, бруньки тремтіли на вербах, а я була така закохана в Півня, що аж хотілося стрибати й сміятися.

А вчора в метро якийсь хлопець дивився й дивився на мене. Може, я схожа на якусь знайому. Але чогось ні сіло ні впало подумалося, що треба його записати до списку моїх женихів. Тільки списку вже нема. Та й дівчата, з якими ми гралися в "женихів", уже давно повиходили заміж і поміняли прізвища.

Зараз ви читаєте новину «Список женихів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути