середа, 28 грудня 2005 18:34
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Про чоловічий гумор

Привіт, кумо. Знаєш, чим відрізняється чоловічий гумор від жіночого? Ми завжди думали, що різниця така: жінки сміються над чоловіками, а чоловіки — над жінками. Виявляється, все складніше.

Жінки цінують вдалий жарт більше, бо менше сподіваються, що він буде смішним. Це стверджую не я, а медичний факультет Стенфордського університету, тобто це науковий факт. Вони спеціально проводили дослідження: під'єднували до голови живих людей дроти і змушували їх читати анекдоти.

Могли б просто спитати. Чого можна чекати після такого, наприклад, анекдоту: "Кожна жінка мріє про трьох чоловіків: один готує, інший пере, третій їй чухає п'яти". Навіть не розумію, чому це називається анекдотом. Просто якась образа чоловічої статі. Хіба один чоловік не може і готувати, і прати, і чухати п'яти?

У дослідженні пишуть, що чоловіки, сприймаючи гумор, застосовують менше аналітичних механізмів. Тому жінки люблять сміятися над іронічними історіями, а чоловіки — над тим, як хтось комусь дає в око, в рило, в табло або в ріпу.

Кожна жінка мріє про трьох чоловіків

Я спитала власного благовірного, чи це правда. Він саме дивися по телевізору фільм під назвою "Придурки". У ньому молодий хлопець, засунувши шмат кривавого м'яса собі в труси, повз канатом, що низько звисав над ковбанею, повною крокодилів. Чоловік хитро викрутився: "Ми сміємося над різними дурницями не тому, що вони смішні, а тому, що вони здавалися нам смішними в підлітковому віці. Ми сміємося над тим, які ми тоді були дурні".

Хлоп на екрані загойдав дупою. Крокодил вискочив із води, клацнув пащею і промахнувся. Мій благовірний зайшовся істеричним реготом.

Ех, учені. Дроти, електроди. Є такі речі в чоловічій психології, які нічим не виміряєш.

Зараз ви читаєте новину «Про чоловічий гумор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути