неділя, 28 травня 2006 14:27
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Не пробуйте перепити українця

 

Привіт, кумо! Не можу надивуватися на новий путівник по Києву, що вийшов у Британії. Читаєш його, і здається, що українські сувеніри — матрьошки, на вулицях — бабушки, а кожна родина жене самогон. Автор путівника радить не пробувати перепити українців, бо капець вам настане. Це при тому, що Британія випереджує Україну за кількістю спожитого алкоголю. Там у пабі киряють усі на голодний шлунок навстоячки, англійських туристів вважають чумою престижних курортів, а п"яних тутешніх футбольних фанатів бояться навіть турки.

Але й правди ніде діти. Величезні реклами тютюну та алкоголю, часто із  залученням великої цицькової маси, летять тобі просто в пику, коли їдеш до Києва з Бориспільського аеропорту. У денний час, коли діти дивляться телевізор, по мізках лупить що-небудь екстраміцне і на бруньках. Навіть моя бабуся, яка все життя не пила, запросила було на старості років якогось сорокаградусного бальзаму. Бо його рекламують лікарські асоціації. Слава Богу, бабуся швидко зрозуміла, що й до чого.

Киряють усі на голодний шлунок навстоячки

Алкоголіки є мало не в кожній родині. Однак лікуватися ніхто не хоче. Уже з рік моя мама з колегами намагаються під Полтавою поставити на ноги центр "Новий поворот" для реабілітації алкоголіків. І фахівці там страшенно професійні, і коштує куди дешевше, ніж в альтернативних місцях, а черги страждущих на вулиці не спостерігається. Мабуть, вважають, що гроші вигідніше пропити.

— От наркомани — інша річ, — зітхає мама. — Батьки і приведуть, і молитися на тебе будуть за саму тільки надію.

Але про наркоманів у путівнику нічого не сказано.

Зараз ви читаєте новину «Не пробуйте перепити українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути