вівторок, 11 вересня 2007 15:37
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Доля фарцовщика

 

Привіт, кумо! Тобі як живеться — краще чи гірше?

Заходив тут до нас колега-журналіст, англієць Стівен, який нещодавно повернувся з подорожі Росією та Україною. Спочатку він висловив порядну дозу обурення нашими прикордонниками, які пристрасно, дві години, шмонали його єдиного з усього потягу. А потім поділився враженнями від рівня життя російської провінції — в Ростові й на Кубані.

— Там люди їздять на дорогих машинах, на вулицях чисто, супермаркети завалені продуктами, всі вставляють собі нові вікна! Але люди страшенно нарікають. Усі кажуть, що жити гірше й гірше, і ніхто не пам"ятає дефіцитів. Люди не хочуть згадувати жахливі гастрономи з салатом "Дальнєвосточний", блати й бази.

Ми вдарилися в спогади про піраміди неїстівних "шоколадних" плиток "Чайка", про смердюче індійське мило. А колега Фідель згадав день смерті Андропова.

Передали, що помер Андропов

— Ми сиділи з однокурсницею, вона ж моя тодішня пасія, в кафе "Донецьк", яке раніше було "Київським", а зараз воно вже невідомо що, і пили каву після занять. Передали, що помер Андропов. Вона як схопиться з місця, як заверещить від радості, як замахає руками! Я кажу: дурна, чого ти стрибаєш? А вона мені: так брата мого ж тепер випустять, бо буде амністія! А її брат був матьорим фарцовщиком: джинси "лівайс" продавав, вічно стирчав під "Інтуристом". Отримав сім років. Я кажу: не хочу тебе засмучувати, але ворогам ладу ніякої амністії не буде. Це якби він убив парочку бабусь, як Раскольніков, чи зґвалтував кого, то вже вийшов би. А Чорноволам, Стусам і фарцовщикам жодної пощади не буде.

Ми зітхнули й повернулися до чергових завивань, що життя гіршає.

Зараз ви читаєте новину «Доля фарцовщика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути